BEERSEL 150 jaar Brassband Alsemberg wordt nu gekleurd met Jubileumconcert

BEERSEL 150 jaar Brassband Alsemberg wordt nu gekleurd met Jubileumconcert

Editiepajot_bart_devill___brasband_alsemberg_archief
foto archief Bart Devillé
 

 

Het vieren  van 150 jaar fanfare – Brassband Alsemberg en 50 jaar Academie Orfeus krijgt opnieuw een top evenement om het jubileumjaar nog meer glans te geven. Het wordt een hoogstaand Jubileumconcert in de Onze Lieve Vrouwkerk van Alsemberg. Op het programma: brassbandmuziek door Brassband Alsemberg, solistisch werk door Mark Walters op flugelhorn Grimethorpe Colliery Band Groot Brittanië, met begeleiding van de brassband, optredens van de koorklas en de klassen voordracht uit de Academie Orfeus en van de koren Sint-Cecilia(Alsemberg) en Sint-Lambertus(Beersel).

 

Hoogtepunt van de avond wordt ongetwijfeld de uitvoering van de 'Bede- en dankcantate ter ere van Onze Lieve Vrouw van Alsemberg' door de koren Sint-Cecilia (Alsemberg), Sint-Lambertus (Beersel), de koorklassen van de academie Orfeus en de brassband. Dit werk van Remi Ghesquiere voor koor en orkest werd  geschreven en uitgevoerd ter gelegenheid van de kroningsfeesten in 1934, de viering van de pauselijke kroning van het Alsembergse Mariabeeld door kardinaal van Roey. Na een tweede uitvoering in 1995 is het nu de derde keer dat de cantate kan worden beluisterd. Dit werk, op tekst van volksdichter Fons Van de Maele, straalt de vooroorlogse katholieke Mariadevotie uit. De diverse delen met koorzang, solopassages en spreekkoren vormen een geslaagd geheel. De Halse toondichter Ghesquiere creëerde een stuk lokaal muzikaal erfgoed dat  bij een jubileumconcert in de Alsembergse kerk terecht een plaats krijgt. Een unieke kans om een bijna vergeten werk te beluisteren uitgevoerd door de mensen waarvoor deze muziek is geschreven : muzikanten en zangers van eigen bodem.  De solistische passages worden gezongen door tenor Laurent Deyaert. Monica Hagemann en Caroline Asaert hadden de leiding over de voorbereiding van de koren. Dirigent Wim Stas leidt het geheel.

 

Het jubileumconcert vindt plaats zaterdag 14 maart om 20u in de O.L.V.-kerk van Alsemberg. Kaarten in voorverkoop kosten 12 euro, aan de kassa betaal je 14 euro. Kinderen minder dan 12 jaar gratis. Info en tickets: orfeus@ringscholen.be en info@brassbandalsemberg.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief