Het integratie- taal- en diversiteitsproject van BEERSEL Ann Christin uit Noorwegen op bezoek

C21

Het integratie- taal- en diversiteitsproject van BEERSEL Ann Christin uit Noorwegen op bezoek

20200311_121903
 

Op 1 augustus 2013 startte er in Beersel voor het eerst een integratieambtenaar. Door de toenemende diversiteit van de bevolking besliste Beersel om extra in te zetten op de thema’s integratie, diversiteit en taal. Voor inspiratie keek men onder andere naar de omliggende gemeenten waar in sommige gevallen al een paar jaar integratiediensten bestonden. Nu, bijna 7 jaar later, is het aan Beersel om op haar beurt haar ervaring door te geven. Het  Vlaamse ‘Agentschap Integratie & Inburgering’ gaf Beersel als goede ervaring door aan  Ann Christin uit Noorwegen.

Ann Christin Prytz Skarheim komt uit Bærum, een buurgemeente van Oslo in Noorwegen. Ze werkt er met vluchtelingen en migranten. Daarbij focust ze enerzijds op nieuwkomers die een mentale of fysieke beperking hebben of afwijkend gedrag vertonen. Anderzijds focust ze op het inzetten van vluchtelingen en migranten als vrijwilligers in verenigingen. Ze verblijft 3 weken in Brussel om inspiratie op te doen. 

 

Op 11 maart kwam Ann Christin een dagje naar Beersel. Ze kreeg er te horen wat de speerpunten zijn van het Beerselse project. Hoe krijg je een goed zicht op de situatie, welke conclusies trek je en hoe volg je het geheel op? Wat zijn de onthaal- en integratiegesprekken die we met alle nieuwkomers van niet-Belgische origine voeren? Hoe werken we aan de kennis van het Nederlands en hoe stimuleren we het samenleven in diversiteit? Het kwam allemaal aan bod.

 

Natuurlijk mocht Ann Christin Beersel niet verlaten zonder kennis te maken met één van de belangrijkste Beerselse producten: De Lambiek en de geuze. Ze kreeg een cadeaumand met daarin, onder andere, deze lokale biertrots.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief