SINT-PIETERS-LEEUW / BEERSEL Lieve Vancutsem gaat met pensioen, na 38 jaar trouwe dienst in ’t Paviljoen

SINT-PIETERS-LEEUW / BEERSEL Lieve Vancutsem gaat met pensioen, na 38 jaar trouwe dienst in ’t Paviljoen

Editiepajot_bart_devill___lieve_vancutsem
foto Bart Devillé
 

In januari 1982 werd het eerste lokaal dienstencentrum van Vlaams Brabant opgestart in Ruisbroek en kreeg de naam ’t Paviljoentje mee. Voordien werd er een behoeftenonderzoek uitgevoerd door de Koning Boudewijnstichting, waaruit bleek dat Ruisbroek nood had aan een dienstencentrum. Vandaag is ’t Paviljoentje veel meer dan een begrip geworden in deze Leeuwse deelgemeente. Lieve Vancutsem uit Beersel was er in 1982 al bij en voortaan gaat zij genieten van een welverdiend pensioen. In al die jaren zorgde zij voor de animatie in ’t Paviljoentje. Een collega  drukte het zo uit: “ Lieve en plezier is een goede, zeg maar ideale, combinatie.” Haar opleiding als kinderverzorgster liet zeker niet vermoeden dat zij ooit het mooie weer zou maken in een lokaal dienstencentrum!

Lieve: “Ik bracht inderdaad de opleiding kinderverzorging tot een goed einde en was een jaar aan de slag op de materniteit van het ziekenhuis in Halle. Er was toen echter weinig werk in de kinderzorg en ik besloot dan de opleiding “verzorgende” aan te pakken. Tijdens de vakantie ging ik dan ouderen wassen in het Wilgenhof, ook begeleidde ik kinderen met een beperking. “ Toen hoorde Lieve dat er een lokaal dienstencentrum kwam in Ruisbroek…….. “Een job van centrumleidster, medewerker animatie en logistiek, dat was dè job voor mij! Ik had ook al vier jaar academie gedaan keramiek en avondcursus bloemschikken. Dat kwam mij hier uiteraard goed van pas. “ Er waren toen al verschillende diensten in ’t Paviljoentje: restaurant, wassalon, kapster, pedicure, e.a. In die beginperiode werd er geholpen bij alle diensten en vervoer van de mensen. Wat de animatie betreft, hier kon Lieve zich ten volle uitleven, wat zij ook deed: stoelgym, toneel, schildergroepje, acrylpainting, aquagym, pretex, Engelse les, enz. Lieve begon ook met een wandelgroepje en nog veel meer. Lieve: “Na jaren werd ’t Paviljoentje te klein, er kwam een nieuw gebouw en serviceflats., en uiteraard meer mogelijkheden! “

Wat voor Lieve onvergetelijk blijft? “De start en het zien groeien, de uitstap naar Rimpelrock in Hasselt, allen met een strandstoel, pizza’s gaan maken in de Pedemolen. En nog veel meer, waar ik niet onmiddellijk aan denk. Ik heb altijd met plezier gewerkt en kreeg veel vriendschap van de bezoekers en de bewoners. Mijn werk was mijn hobby! “ En nu met pensioen..... Een feestje wordt nog voorzien na Corona!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 20 nov 2020

archief