Beersel en Woonpunt Zennevallei zorgen voor betaalbare koopwoningen

Beersel en Woonpunt Zennevallei zorgen voor betaalbare koopwoningen

Editiepajot_bart_devill___project_vroenenbos1_
Project Vroenenbos / foto Bart Devillé
 

Op de jongste gemeenteraad van Beersel kregen de aanwezige raadsleden de kans te stemmen over de wegenis van een bouwproject van Woonpunt Zennevallei en Vlabinvest, hoek Grote Baan-Kasteelstraat in Beersel. Dit na een Openbaar Onderzoek waar 2 bezwaarschriften werden ingediend. Dit agendapunt werd door de meerderheid en UF goedgekeurd, Groen onthield zich en Vlaams Belang stemde tegen.

Het 1ste project situeert zich in de Vroenenbosstraat te Dworp. De bouw van 15 koopwoningen in de ‘Vroenenbos’ in Dworp schieten goed op. Deze woningen worden gebouwd met Vlabinvest om zo voorrang te geven aan inwoners uit deze streek. Vandaag noteert men al meer dan 70 kandidaten met een Vlabinvest-erkenning! De helft woont momenteel in Beersel. De nood is dus groot. Beerselaars wensen hier betaalbaar te kunnen kopen.

Het 2de project dat beide partners  in de nabije toekomst willen opstarten  is dus dit in Beersel, hoek Grote Baan -  Kasteelstraat. De grond is eigendom van het O.C.M.W. van Beersel. Dit houdt de prijs betaalbaar. Hier gaat het om 12 koopwoningen, terug in samenwerking met Vlabinvest. Waardoor mensen met een klein tot middelgroot inkomen in hun buurt kunnen blijven wonen en kopen. Je krijgt als koper voorrang als je een sterke maatschappelijke, socioculturele en/of economische band hebt met het Vlabinvestgebied. De gemeenteraad keurde het wegentracé dus al goed. Burgemeester Hugo Vandaele(Lijst Burgemeester): “Dit zijn twee voorbeeldprojecten van hoe Beersel in samenwerking met Woonpunt en Vlabinvest  jonge inwoners uit onze streek de kans wil geven een betaalbare eigendom te verwerven. Beersel wil de bevolkingsaangroei onder controle  houden door onder meer nieuwe grote verkavelingen te beperken, maar tegelijk ook de kans geven aan onze kinderen om hier te blijven wonen.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Hugo Devillé | 11 sep 2020

archief