BEERSEL maakt werk van nood-blokspot in de gemeente

BEERSEL maakt werk van nood-blokspot in de gemeente

Editiepajot_bart_devill___beersel
ep
 

 

Door de uitbraak van het coronavirus werden blokspots massaal geannuleerd. Ook in Beersel. Net nu men  vanuit de jeugdraad ondersteund door de jeugddienst de Blokspot wat grootser zouden aanpakken. Na een enquête bij de studenten merkten men dat ook steeds meer Beerselse jongeren echt wel nood hebben aan een blokspot.

 

 

De jeugdraad had zich geëngageerd om het toezicht tijdens de veel ruimere openingsuren op zich te nemen. DOC zou de nieuwe “studiehaven” worden. Jo Vander Meylen((Lijst Burgemeester), schepen van Jeugd en Onderwijs: “Net toen begon het coronavirus ons parten te spelen. Zo kort bij elkaar studeren werd plots geen goed idee meer. En onze plannen verdwenen als sneeuw voor de zon.Nu enkele weken verder en een nieuwe rondvraag later geven een aantal jongeren aan dat het niet evident is om thuis te studeren. Jongere broers en zussen die online thuisonderwijs volgen, ouders die ook thuis werken, geen ruimte, geen rust, stressvolle situaties thuis… Kortom toch wel wat omgevingen die ver van ideaal zijn om rustig en geconcentreerd te studeren. Jongeren mogen zeker vandaag hun welbevinden en moed niet verliezen.

 

Jo Vander Meylen: “Als jeugdvriendelijke gemeente willen we deze jongeren graag kennen en met hen actief naar een oplossing zoeken. Binnen onze eigen gebouwen willen we voor jongeren die in deze situatie verkeren ruimte zoeken om hen tijdens de kantooruren van het betreffende gebouw een rustige en veilige studeerplek te bieden. Het zal gezien de afstand die we moeten bewaren zeker niet zo groots zijn als we van plan waren. We denken echter dat we studenten op deze manier hun studietijd toch zo effectief en efficiënt als mogelijk kunnen laten benutten. Bekijk het een beetje als noodopvang voor studenten. We weten dat de samenhorigheid, het samen studeren en weten dat anderen zich in eenzelfde situatie van moeten studeren bevinden zeer motiverend werkt bij jongeren. Maar vandaag kunnen we daaraan niet voldoen. Jongeren zijn daar heel begripvol in. Velen vinden een oplossing maar niet allemaal… Ben jij een Beerselse student of ken je er één? 

Stuur vandaag nog een mailtje naar jeugd@beersel.be. We zoeken zo snel mogelijk een oplossing of beter een plek. Samen vinden we een oplossing.

Natuurlijk blijven we ook voor een andere vraag, nood of gewoon een luisterend oor beschikbaar. “

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 03 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 jun 2020
Marc Sluys | 15 jun 2020

archief