BEERSEL Gemeente Beersel zorgt voor coronaveilige jeugd-, sport-, en cultuurkampen

C21

BEERSEL Gemeente Beersel zorgt voor coronaveilige jeugd-, sport-, en cultuurkampen

Editiepajot_bart_devill___elsie_en_jo
Foto Bart Devillé ( ingezonden)
 

 

Woensdag 24 juni om 20u30 vergadert de Beerselse gemeenteraad opnieuw in de foyer van CC de Meent. De dagorde omvat niet minder dan 25 agendapunten, waarbij o.m. de goedkeuring van de jaarrekeningen van het OCMW, AGB Beersel en deze van de gemeente. Ook het feit dat Beersel zorgt voor coronaveilige jeugd, sport- en cultuurkampen, zal worden behandeld.

Organisatoren van jeugd-, sport- en cultuurkampen dienen deze zomer extra hygiëne- en social distancingmaatregelen te nemen om de kampen veilig te laten verlopen en deze veiligheidsmaatregelen brengen extra kosten met zich mee. Dit subsidiereglement dient ter ondersteuning van deze organisatoren die extra kosten maken tijdens de coronacrisis om aan de veiligheidsmaatregelen tegemoet te komen.

 

Jo Vandermeylen(CD&V), schepen van jeugd: “We ontvingen meerdere signalen vanuit het verenigingsleven, dat door de coronacrisis de kosten voor de organisatie van een kamp sterk oplopen. Als kindvriendelijke gemeente willen we met de ondersteuning de toegang tot de kampen laagdrempelig houden en voorkomen dat organisatoren inschrijvingsgelden moeten verhogen.” Elsie De Greef(N-VA), schepen van sport en cultuur: “Ze kunnen deze subsidie gebruiken o.a. voor het huren van sanitaire voorzieningen, het huren van extra tenten of lokalen, de aankoop van beschermingsmiddelen, ontsmettingsmiddelen voor schoonmaak en alcoholgel. Maar ook voor de aankoop of huur van extra spel-, sport- en knutselmateriaal om dit te gebruiken in meerdere bubbels en het inschakelen van extra trainers/begeleiders nodig volgens de veiligheidsmaatregelen of vrijwilligers belast met de extra veiligheidsmaatregelen zoals bv. materiaal ontsmetten.” Het reglement kan ingeroepen worden door erkende Beerselse verenigingen (jeugd, sport, cultuur) en organisaties in samenwerking met gemeente Beersel die in de periode 1 juli 2020 tot en met 31 augustus 2020 een kamp organiseren voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. De subsidie kan per vereniging of organisatie slechts één keer aangevraagd worden. Verenigingen of organisaties mogen verschillende kampen bundelen in hun aanvraag. Het minimum aantal deelnemers is 25 kinderen of jongeren en het betreft een meerdaagse activiteit met of zonder overnachting. De maximale subsidie is afhankelijk van de duur van de activiteit, tot 5 dagen: krijgen ze max. 500 euro en meer dan 5 dagen krijgen ze tot max. 1000 euro. De aanvrager vraagt de subsidie aan via het aanvraagformulier op de website van gemeente Beersel uiterlijk op 30 september 2020. De toelage kan pas gestort worden nadat het kamp heeft plaatsgevonden en mits het dossier gestaafd is met bewijsstukken (facturen, onkostennota’s). Een voorschotregeling is mogelijk.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 27 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 19 jul 2021

archief