Beersel zet “10 daagse van de Geestelijke Gezondheid” extra in de kijker

C21

Beersel zet “10 daagse van de Geestelijke Gezondheid” extra in de kijker

Editiepajot_bart_devill___samen_veerkrachtig
ingezonden foto
 

 Het leven zoals we het kennen, wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet door het coronavirus. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het heeft bijgevolg niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Om deze onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal. Van 1 tot 10 oktober wil Beersel tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid daarom de aandacht vestigen op het belang van veerkracht en de mate waarin we kunnen omgaan met stress, belangrijke gebeurtenissen maar ook tegenslag in het leven.

Het thema van dit jaar is ‘Samen Veerkrachtig’: Zorgen voor elkaar dat is zorgen voor veerkracht. Veerkracht houdt in dat je ook ongeluk in je leven toelaat, dat je leert omgaan met tegenslagen.  Met andere woorden: je mag gerust eens falen. 
 
Aandachttrekkers zijn o.m. spreuken in het straatbeeld.  Her en der ontdek je in de gemeente op openbare gebouwen, in scholen en bij handelaars affiches en  spreuken die het belang van een geestelijke gezondheid in de kijker zetten: fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen, quotes van bekende of lokale helden… Zo tovert men een glimlach of ontroering op het gezicht van voorbijgangers en doet men hen nadenken over hun mentale gezondheid. Meer info: www.fitinjehoofd.be en www.samenveerkrachtig.be . 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 27 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 19 jul 2021

archief