BEERSEL Café-uitbaters in Beersel zijn niet erg tevreden met corona-maatregelen

C21

BEERSEL Café-uitbaters in Beersel zijn niet erg tevreden met corona-maatregelen

Editiepajot_bart_devill___herberg_de_zwaan
foto Bart Devillé
 

 Uiteraard ontsnapten ook de cafés van Beersel niet aan de nieuwe corona-maatregelen of de deuren sluiten om 23u. Niet met volle goesting, maar toch waren zij akkoord – omdat zij niet anders konden-het opgelegde sluitingsuur van hun café te volgen zoals gevraagd en hun deuren te sluiten.Groot was dan ook de verbazing van een café-uitbater uit Huizingen – die zoals opgelegd door de overheid zijn café sloot om 23u- na een boodschap vaststelde dat in deze Beerselse deelgemeente een café, heel wat later dan 23u, nog bomvol zat en waar de pintjes en ander bier nog maar zomaar vlot van achter de toog aan de klanten werden bediend. En dit vond hij niet zo maar kunnen.

Navraag leerde dat er meerdere cafés in Beersel zijn die ook onder de wetgeving van de eetgelegenheden vallen. Ook al geven ze niet meteen eten en zeker niet zo laat op de avond. Toch vallen ze onder diegenen die mogen openblijven tot 01u terwijl anderen of de klassieke cafés maar tot 23 u mogen openblijven. Ze worden allemaal door de politie gecontroleerd maar elk volgens hun eigen wetgeving. Moeilijk is dat er met twee verschillende maten wordt gewerkt. Mensen begrijpen dat soms ook verkeerd en denken dat sommige cafébazen er gewoon hun voeten aan vegen terwijl dat niet zo is.  Er zijn nu eenmaal die verschillen in de wetgeving.
Feit is dat veel Beerselse cafébazen hun best doen om gewoon binnen de opgelegde maatregelen open te kunnen blijven en de wetgeving toepassen zoals het hoort. En anderzijds zijn zij het slachtoffer van hun collega’s die een en ander aan hun laars lappen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 27 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 19 jul 2021

archief