Zwemmen in open lucht vanaf 1 mei in PD HUIZINGEN

C21

Zwemmen in open lucht vanaf 1 mei in PD HUIZINGEN

Zwembad_huizingen
Zwemmen kan vanaf 1 mei. Foto Ingezonden
 

Provinciale openluchtbaden Vlaams-Brabant klaar voor start zwemseizoen

Het grillige aprilweer sputtert nog wat tegen, maar de mooie dagen komen er aan. Daarmee gaat het zwemseizoen de Vlaams-Brabantse provinciale openluchtbaden van start. Net als vorig jaar geldt er een lagere capaciteit en een verplichte reservatie zodat de corona-veiligheid gegarandeerd is in en rond het zwembad. Er zijn ook een aantal veranderingen. De toegang tot het parkgedeelte van het Provinciedomein Halve Maan in Diest wordt gratis. De prijs voor een zwembeurt in de zwembaden is nu gelijk voor alle inwoners van Vlaams-Brabant. Mensen van buiten de provincie betalen een hoger tarief. Inwoners van Diest moeten nu ook betalen in de Halve Maan.

“Vorig seizoen kreeg het coronavirus de werking van onze provinciedomeinen niet klein”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor provinciedomeinen. “Integendeel. Onze domeinen waren een toevluchtsoord voor vele mensen. Eén van de weinige plekken waar mensen van alle leeftijden zich konden ontspannen. De werking moest uiteraard aangepast worden aan de veiligheidsvereisten van de coronamaatregelen. Dit seizoen gaan we op dat elan verder”.


Impact corona op zwemmen
Om voldoende afstand te kunnen bewaren in het zwembad blijft de capaciteit verminderd tot 10 m² zwemoppervlak per persoon. De capaciteit van de Halve Maan in Diest bedraagt zodus 800 personen, in Huizingen 120 personen en in Kessel-Lo 120 personen.
Om meer mensen de kans te geven om te zwemmen, werken de zwembaden met twee tijdsblokken. De tijdsblokken in de drie domeinen zijn van 11 tot 14 uur en van 15 tot 18 uur.

Zwemmen vooraf online reserveren

Het online reserveringssysteem voor zwemtickets blijft behouden. Het zorgde voor een snellere doorstroom aan de kassa’s, bezoekersbeheersing ter plaatse en gerichte inzet van personeel in functie van de drukte.

De tarieven zijn vereenvoudigd. Zwemmers kunnen kiezen voor een individueel ticket of voor een abonnement.

Bovendien stelt de provincie de eerder geplande verhoging van de prijzen voor de zwembaden opnieuw uit. De provincieraad heeft ervoor gekozen om de verhoogde uitbatingskosten nog niet door te rekenen aan de bezoeker. Hiermee erkent de provincieraad de belangrijke sociale rol van de provinciedomeinen in deze corona-tijden.

Voortaan zullen de inwoners van Diest ook moeten betalen voor het zwembad. Ze kunnen aan een verminderde prijs van het zwembad gebruik maken.

Alle tarieven zijn terug te vinden op www.vlaamsbrabant.be/provinciedomeinen

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 mei 2021
Hugo Devillé | 03 mei 2021

archief