BEERSEL Winnaars PoëzieParkoer werden gehuldigd

C21

BEERSEL Winnaars PoëzieParkoer werden gehuldigd

Editiepajot_bart_devill___poezieparkoer
foto Bart Devillé
 

Beersel mag terugblikken op een succesvolle eerste editie van het PoëzieParKoer. In de loop van december 2020 kropen heel wat creatieve dichters – ‘aanstormend talent’(14 of jonger) en ‘gevestigde waarden’(14+) - in hun pen en lieten hun muzen de vrije loop voor de Gedichtenwedstrijd, georganiseerd door de Beerselse Cultuurdienst, Bibliotheek en Dienst Toerisme samen met de Alsembergse scholen.

Uit alle inzendingen werden de 50 mooiste, bijzonderste en meest ontroerende gedichten rond het thema ‘Samen’ beloond met een ereplaats op het PoëzieParKoer 2021. Vanaf Gedichtendag, 28 januari 2021, tot het einde van de paasvakantie konden wandelaars het PoëzieParKoer ontdekken en één gedicht als favoriet aanwijzen. De organisatoren ontvingen meer dan 400 stemformulieren van enthousiaste en poëzieminnende wandelaars.

Er werden winnaars verkozen onder de gedichten ingediend via de bibliotheek in de categorie ‘gevestigde waarden’ (14+) en in de categorie ‘aanstormend talent’ (14 of jonger). Ook is er een laureaat voor elk van de deelnemende lagere scholen van Alsemberg (GBS Alsemberg, De Boomhut, Sint-Victor Alsemberg lager en Sint-Victor BULO). Wie als wandelaar stemde op zijn favoriete gedicht, maakte kans op een mooie prijs.

Een onschuldige hand trok uit alle inzendingen een gelukkige en dit was Charlotte Van Praet. Zondag 9 mei werden de winnaars feestelijk in de bloemetjes gezet tijdens de plechtige prijsuitreiking op de Gemeenveldsite -terras van Biercentrum De Lambiek.

Winnaars werden: Categorie – 14 jaar Hannah Vanwalleghem en + 14 jaar Hugo Devillé. Scholenwedstrijd: De Springveer: Maud Vandenputte, Sint-Victor Alsemberg: Valentino Lucangelo, Sint-Victor BULO Alsemberg: klasgedicht basisklas en Boomhut Alsemberg: Saadio Ka en Mathis Wouters.

Het staat al vast dat er volgend jaar een tweede versie komt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2021
Bart Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 jun 2021

archief