Controle zwaar vervoer in BEERSEL

C21

Controle zwaar vervoer in BEERSEL

Politie_zone
 

Gisteren werd er tussen 16.30 en 19 uur een controle uitgevoerd in Huizingen langsheen de Alsembergsesteenweg ter hoogte van de atletiekpiste. De aandacht ging voornamelijk uit naar het controleren van het vrachtverkeer gezien de diep menselijke impact van een verkeersongeval met vrachtwagens. 

Zowel de sociaal rechterlijke kant, rij- en rusttijden, als de regels inzake het correct vastmaken van de lading werden gecontroleerd. In totaal reden 12 vrachtauto’s onze trechter in. Vijf bleken er in overtreding. Bij twee vrachtwagens was de lading niet reglementair gezekerd. Boetes lopen hoog op. Eén van hen diende ter plaatse 1 000 euro te betalen omdat de manier waarop de lading was vastgemaakt volledig ontoereikend was en er bijgevolg een groot risico op ladingverlies ontstond. Een andere vrachtwagenbestuurder mag zich verwachten aan een boete van 350 euro omdat het gevaar op ladingverlies eerder gering bleek. Naast de ladingzekering was er een uitzonderlijk transport op de baan dewelke niet de voorziene reisweg volgde. Zo’n reisweg wordt door Vlaanderen bepaald en dient gevolgd te worden. Deze bestuurder betaalde ter plaatse een boete 400 euro. Naast voornoemde inbreuken werd er tweemaal vastgesteld dat er zonder bestuurderskaart wordt gereden (2 x 2 640 euro) en één chauffeur had onvoldoende wekelijkse rust genoten hetgeen hem een boete van 550 euro opleverde. 

Op geregelde tijdstippen worden dergelijke controles uitgevoerd omwille van de mogelijke dramatische gevolgen bij verkeersongevallen. Dit item werd dan ook opgenomen in de prioriteiten van de politiezone Zennevallei.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 jun 2021

archief