BEERSEL Optreden Frank Vander linden was top

C21

BEERSEL Optreden Frank Vander linden was top

Editiepajot_bart_devill___frank_vandelinden_top
foto Bart Devillé
 

 

Nog tot begin juli is domein Rodenbos in Alsemberg de uitvalsbasis voor zomerse openluchtvoorstellingen in een organisatie van CC de Meent. Het amfitheater van het gemeentehuis is met haar bosrijke ligging de ideale setting voor deze kleinschalige concerten. Zaterdag 5 juni trad Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, solo op. Hij kan het inderdaad ook alleen en hoe?! Meestal doet hij dit omdat hij het graag doet, maar soms omdat het nu eenmaal niet anders kan zoals nu, wanneer kleine, akoestische optredens – “dank zij” corona-een noodzaak zijn. Het optreden dat maar door een beperkt publiek mocht bijgewoond worden, was “top” zoals we dit van Frank Vander linden gewoon zijn.

Het viel op: zonder De Mens schrijft en speelt hij bedachtzamer. De teksten krijgen nog meer aandacht, het bij momenten virtuoos akoestisch gitaarwerk springt naar voor. Live en solo beroert en amuseert hij, met bitterzoete levensverhalen, met songs uit zijn solo-albums “Frank Vander linden” (met “In de walszaal”) en “Nachtwerk” (met het klassieke “Ik dacht aan een vrouw”), met uitgebeend werk van o.a. De Mens, Jaques Brel, Elvis Presley en zelfs Clouseau. Deze vreemde tijd brengt een nieuwe manier om de songschrijver en vertellende muzikant Vander linden van dichtbij te leren kennen.

En de reactie van de aanwezigen was overweldigend geestdriftig. Frank wist dan ook van geen ophouden en aan de bisnummers kwam maar geen einde. Iedereen was dan ook vol lof voor het initiatief van CC de Meent. Hier en daar werd zelfs de hoop uitgesproken dat de parkconcerten een traditie zouden worden in Beersel, wie weet?!... Dan wel met meer aanwezigen toegelaten!... Komen nog naar domein Rondenbos: 11/6 20u15 Jamez, 13/6 14u Scarbo, 19/6 20u15 Blaf waf en 4/7 14u Trio Osuna. Tickets en info: www.demeent.be . De boodschap is wel er vlug bij te zijn. De 50 toegelaten plaatsen zijn vlug volzet!  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jun 2021

archief