BEERSEL De vertelbakfiets kwam naar GBS Blokbos

C21

BEERSEL De vertelbakfiets kwam naar GBS Blokbos

Editiepajot_bart_devill___leestoppers
foto Bart Devillé
 

 

Donderdagmiddag kwam Annelies Peeters van Horizon vzw naar GBS Blokbos Lot met haar vertelbakfiets. Zij had GBS Blokbos nu uitgekozen om een paar kamishibaiverhalen te gaan voorlezen. De vertelbakfiets is één van de leuke leesactie voor het project Leestoppers! De verhalen werden speciaal door de vzw gemaakt om het leesplezier te verhogen en zijn ook geschikt voor anderstalige kinderen, nieuwkomers en kinderen met leesachterstand. Ze zijn toegankelijk en verhogen het leesplezier en stimuleren de taalverwerving. Ze zijn gemaakt op basis van het boekje Hayya!, maar dan met een nieuwe kleurrijke lay-out.  Men heeft wel de verhalen interactiever gemaakt, waardoor de kinderen zelf ook vaak aan het woord zijn. Michele speelde leesspelletjes spelen die de vzw speciaal gemaakt heeft voor de leesklassen van het project en die horen bij de verhalen van Hayya!. Ze werden gemaakt met de financiële steun van de Taalunie.

 

Het project Leestoppers!  wordt geleid door de Horizon vzw en gefinancierd door Onderwijs Vlaanderen. Het is een leesproject dat 10 scholen ondersteunt in hun leesbeleid. De scholen zijn gelegen in de Zennevallei: 7 Beerselse scholen ( Sv Alsemberg, Sv bulo, SV Dworp, Sv Beersel, De Springveer, De Boomhut en GBS Lot), 1 school in St. Gen . Rode (het OLV), 1 school in Linkebeek (De Schakel) en 1 in Drogenbos (de Wonderwijzer).

De twee overgebleven Beerselse basisscholen ( GBS Huizingen en GBS Dworp) doen mee met een ander leesproject Lezen met klasse, waar de VZW ook de leesacties ondersteunt en hiervoor samenwerkt met het Centrum voor taal en onderwijs van de KULeuven. De bibs, vzw De Rand, Toekomstforum Halle-Vilvoorde en de gemeente Beersel zijn natuurlijk voor beide leesprojecten een belangrijke partner.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 jun 2021
Marc Sluys | 04 jun 2021

archief