BEERSEL Klimaatpunt en gemeente Beersel gaan samenwerken

C21

BEERSEL Klimaatpunt en gemeente Beersel gaan samenwerken

Editiepajot_bart_devill___klimaatpunt
ingezonden foto
 

 

Op de jongste gemeenteraad van Beersel werd een samenwerkingsovereenkomst wijkrenovatie project in samenwerking met Klimaatpunt vzw goedgekeurd. Het agendapunt werd op de raad toegelicht door Jos Savenberg(Open VLD), schepen van Leefmilieu en Energie.

Het gaat hier over een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en Klimaatpunt

Deze overeenkomst start op 1 september 2021 en eindigt op 31 december 2022.

Klimaatpunt zal de gemeente begeleiden om een wijkrenovatie project uit te voeren in Beersel met als doel om 50 huishoudens te bereiken. Hierbij is het de bedoeling om een wijk met een grote renovatie nood in de gemeente te selecteren. Nadien zullen de inwoners van de geselecteerde wijk met een gerichte communicatie- en promotiecampagne in de wijk gestimuleerd worden tot - en begeleid worden bij - een structureel duurzaam energieverbruik.

Dit wordt in eerste plaats gerealiseerd door het isoleren en renoveren van bestaande particuliere woningen.

 Schepen Savenberg: “Een wijkrenovatie project is ingedeeld in 3 fases: een voortraject, het benovatietraject zelf en een natraject (Benovatie staat voor beter renoveren). Het voortraject bestaat uit alle activiteiten nodig voor de toeleiding naar een wijkrenovatie: informeren en sensibiliseren. Het benovatietraject binnen een wijkrenovatieaanpak omvat een benovatietraject zoals die nu reeds in Beersel uitgevoerd worden. Indien de inwoner eerst een warmtescan van zijn woning wenst, dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Tijdens deze fase worden de verschillende adviesnota’s gebundeld om te trachten in fases tewerk te gaan. In functie daarvan worden opvolgingsgesprekken ingepland.  De klanteninformatie en bestekdetails worden gebundeld voor de offerteaanvragen. Tot slot is er een natraject, dit omvat de verdere opvolging (soms over verschillende maanden/jaren), hulp bij premie-aanvragen, nakijken en evaluatie offertes ,  tevredenheidsenquête, analyse van de totale CO2-besparing en rapportring naar de gemeente en hogere overheden, kostprijs voor de gemeente  is 13730€.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief