BEERSEL - Poezensnoetje kan rekenen op 3.029,85 euro extra ondersteuning

C21

BEERSEL - Poezensnoetje kan rekenen op 3.029,85 euro extra ondersteuning

Poezensnoetje_beersel
 

Voor het eerst kunnen de Vlaamse dierenasielen rekenen op structurele steun. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts voorziet daarvoor dit jaar 1,2 miljoen euro. Zo gaat er ook structurele steun naar dierenasiel in Beersel.

 

In Beersel kan Poezensnoetje rekenen op 3.029,85 euro als extra ondersteuning. Poezensnoetje is een vzw met ruime ervaring en kennis in opvang van kittens. Het doel van deze vzw is katten op te vangen, te helpen, te socialiseren om hen nadien via adoptie een “gouden” mandje te bezorgen. Het Poezensnoetje heeft opvanggezinnen in de Zennevallei, het Pajottenland en de ruime regio daarrond. Info 0479/18.30.44 en poezesnoetje@gmail.com .

 

Het is zo, elke dag zetten tal van dierenasielmedewerkers en -vrijwilligers zich in om dieren die er verblijven de best mogelijke zorgen te geven. Vaak gaat het om verwaarloosde, verdwaalde of vergeten dieren die in sommige gevallen specifieke noden met zich meebrengen. Dierenasielen steunen tot nu toe vaak enkel op vrijwilligers en eigen fondsenwerving, waarmee heel wat dierenasielen tijdens de coronacrisis problemen ondervonden. Om die problematiek tegen te gaan, kon elk erkend dierenasiel vorig jaar rekenen op een éénmalige ondersteuning van €3.000. Vlaams Dierenminister Weyts bouwt daarop verder en voorziet naast vergoedingen voor de opvang van inbeslaggenomen dieren ook een jaarlijkse structurele ondersteuning waarmee erkende dierenasielen hun werking kunnen uitbouwen en professionaliseren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 10 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief