BEERSEL - Openluchttentoonstelling “Tuin der Onlusten”loopt vier weken

C21

BEERSEL - Openluchttentoonstelling “Tuin der Onlusten”loopt vier weken

Expo
 

In het Brabantse landschap -meer bepaald in de Beerselse deelgemeente Alsemberg-  bloeit een beelden-tuin. De 'Tuin der Onlusten' bestaat uit  ruimtelijke creaties in open lucht. Heel wat kunstliefhebbers en andere nieuwsgierigen kwamen hier al een kijkje nemen, voor wie het nog niet deed: het wordt hoog tijd. Immers, een opeenstapeling van beelden, installaties, planten en objecten, vormen een coherent “environment”. Een maal per jaar organiseren Al Balis en Beg-Tsé een expo: Tuin-Toonstelling. De Tuin der Onlusten is bekend als blikvanger tijdens wandelingen in de prachtige natuur tussen Zenne en Zoniën. Nu heel wat mensen aan 'staycation' doen is de Tuin der Onlusten hotspot. Al Balis: “Er is heel wat te zien langs de straat kant, de nieuwsgierigheid naar 'meer' is groot.  Daarom organiseren we niet tegen staande de coronamaatregels deze expo. “

 

De interactie en integratie van kunst met de natuur is een constante in deze tuin. Kunst buiten leeft op het ritme van de natuur. Dit environment creëert een aangename conditie om optimaal van kunst en natuur te genieten. Hier kom je op adem.

 

Deze tuin wordt ervaren als een magische plek, een soort heilige vrijplaats, een ontmoetingsplek voor kunstenaars niet conform de huidige maatstaven.


De ongelooflijke verscheidenheid aan materialen,  de vrolijke kleuren en de associatiemogelijkheden zorgen voor een dubbelzinnige poëzie, grootstadpoëzie in een landelijke omgeving.

 

Voor wie er nog nooit langskwam, de “Tuin der Onlusten” is terug te vinden langs de  Klutsstraat 24 1652 Alsemberg. Deze “Tuin-Tentoonstelling” kan bezocht worden(toegang : gratis en op afspraak) op volgende weekends van 13u tot 17u30 : 21 en 22  - 28 en 29 augustus, 4 en 5 en 11 en 12 september. Informatie: Al Balis 0486/806.448, beggaaggeb@gmail.com, albalisartiest@gmail.com, facebook: al balis, Tuin-der-Onlusten-Alsemberg, www.tuinderonlusten.blogspot.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief