Kom in WK-stemming Roadshow trekt door Vlaams-Brabant

C21

Kom in WK-stemming Roadshow trekt door Vlaams-Brabant

Img-20210822-wa0000
 

Wie zich het eerst over de finishlijn in Leuven trapt en de nieuwe wereldkampioen wielrennen wordt, weten we op 25 en 26 september. Maar voor het zover is, doorkruist een andere karavaan onze provincie. De WK Roadshow dompelt de bezoeker onder in de wereld van strakke koerstenues, geschoren benen en wereldkampioenen.
Gisteren was de roadshow van 2021 Flanders 2021 UCI Road World Championships te gast in Provinciedomein Kessel-Lo. Nog tot half september trekt deze roadshow door Vlaams-Brabant.

 

Gedeputeerde Ann Schevenels bezoekt de roadshow over het WK Wielrennen in het Provinciedomein van Kessel-Lo

In de Koersbus herbeleeft men de hoogtepunten van 100 jaar WK wielrennen. Een museum op wielen. In de Mobiele Activatie Unit trapt men zijn/haar eigen WK-parcours op een virtual bike of beklimt men tegen de tijd een iconische helling. Wie de beste tijd neerzet, wint een prijs.

De deelnemer krijgt hier ook een blik op de toekomst. Hoe ziet de koersfiets van morgen eruit? Welke materialen zorgen voor een revolutie in de wielersport?
Kinderen wagen zich buiten aan het fietsbehendigheidsparcours voor kampioenen.
En men kan ook een ruim gamma van aangepaste fietsen uitproberen, op maat van G-sporters.

 

“We zijn blij dat het WK wielrennen naar Vlaams-Brabant komt. Onze provincie heeft zo veel te bieden voor de sportieve fietser met het Sven Nys Cycling Center en fietsroutes in het spoor van de Brabantse Pijl en onze kampioenen Sven Nys en Eddy Merckx. Wie trouwens al eens wil kennismaken met het WK-parcours moet zeker onze Flandrienlus eens rijden. Vlaams-Brabant is helemaal wielergek en we zullen de WK roadshow dan ook met open armen ontvangen,” zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

“Vandaag was de roadshow van 2021 Flanders 2021 UCI Road World Championships te gast in ons Provinciedomein Kessel-Lo. Dankzij deze roadshow komt men helemaal in de juiste WK-stemming. En het is duidelijk, hier in Vlaams-Brabant begint het koersgenot. Nog tot half september kunnen onze inwoners in de sfeer komen want deze roadshow stopt nog op verschillende plaatsen in Vlaams-Brabant", besluit gedeputeerde Ann Schevenels.


Deze roadshow houdt nog halt op

25 augustus in het Sven Nys Cycling Center in Baal

29 augustus in het Begijnhof in Overijse

1 september in Provinciedomein Halve Maan in Diest

5 september in Provinciedomein Huizingen

9 september op het Gemeenteplein in Keerbergen

11 september op de Markt in Tervuren

 

Meer info: https://www.flanders2021.com/nl/roadshow

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 okt 2021

archief