BEERSEL Het was even Hollywood in CC de Meent

C21

BEERSEL Het was even Hollywood in CC de Meent

Editiepajot_bart_devill___musicalstage_de_meent
foto Bart Devillé
 

 

Omdat de speelpleinwerking in Beersel op volle toeren draait en men die niet wil overbelasten- te veel druk is nooit goed- richt men er ook themaweken in. Circusweek, kleuterweken en dit jaar voor het eerst ook een musicalstage. “We droomden hier eigenlijk al een tijdje van. Met “People on Stage” vonden we de ideale partner” zegt Jo Vander Meylen(Lijst van de burgemeester), jeugdschepen in Beersel. De foyer en het grote podium van cc de Meent met al zijn effecten waren een hele week the place to be.

 Het programma van 5 dagen zat goed vol. De nadruk lag echter doorheen de week vooral op het beleven van musical, je stem leren gebruiken, kennismaken met theater, zang en beweging. De workshops en groepsvormende activiteiten zorgden ervoor dat ze de kneepjes van het musical vak in de vingers kregen.

Kinderen zouden bovendien naar een echte musicalvoorstelling met als thema Hollywood op vrijdagnamiddag toewerken. Daarvan konden hun ouders, broers en zussen dan komen van genieten. Want repeteren is leuk maar het resultaat kunnen tonen is minstens even belangrijk. 16 jongeren tussen 7 en 13 gingen de uitdaging aan. Jo Vander Meylen: “Vol trots en als volleerde musicalsterren speelden de 16 elk hun rol in hun musical Hollywood. Het publiek genoot met volle teugen. Laaiend enthousiaste kinderen vielen nadien in de armen van hun publiek en het enige wat je hoorde was… Ik wil dit nog eens doen! De Beerselse toneelverenigingen met jeugdwerkingen kunnen mogelijk wat extra talent verwachten.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 okt 2021

archief