BEERSEL Jaarmarkt Beersel, het wordt meer dan de moeite

C21

BEERSEL Jaarmarkt Beersel, het wordt meer dan de moeite

Editiepajot_bart_devill___jaarmarkt_beersel3
foto Bart Devillé
 

 

Niettegenstaande vorig jaar de gemeente Beersel er in slaagde om een nieuw jaarmarktcomité voor deelgemeente Beersel in het leven te roepen, kon de traditionele jaarmarkt om corona niet plaatsvinden. Men bleef niet bij de pakken zitten en voor dit jaar wordt het ongetwijfeld een jaarmarkt om U tegen te zeggen. Het wordt ook dit jaar een jaarmarkt met de traditionele marktkramen en standen van verenigingen. Het begint al op vrijdag 17 september om 19u met de inhuldiging van de schandpaal op het Herman Teirlinckplein. Dit wordt dan gevolgd om 19u30 met de openingsreceptie van de jaarmarkt, de kunsttentoonstelling van de vzw apart vzw en de fototentoonstelling van de Heemkundige Genootschap. De eigenlijke Jaarmarkt Beersel is dan voor zaterdag 18 september. De jaarmarkt start vanaf 14u. Niet dit jaar de Rommelmarkt. Van 14u tot 18u zorgt Giants Dansschool doorlopend voor dansoptredens. Nieuw dit jaar is om 14u de start van de Multimmo jogging en vanaf 19u zorgen allerhande optredens voor een unieke ambiance.

 

In het verleden werd er ook al gejogd in de deelgemeente Beersel en nu is het ook weer zover. Het Jaarmarktcomité organiseert zaterdag 18 september de eerste jaarlijkse MULTIMMO-JOGGING. Ben je een doorwinterde jogger, heb je net een start-2-run cursus uitgelopen of begin je net met lopen? Ben je jong of wat ouder? Wil je jezelf alleen of samen met wat vrienden uitdagen?... Dan is dit je kans!!  De jogging start om 14.00 uur met een kids-run: een leuk maar kort traject van 300m (eerste graad lager) of 1 km (2e en 3e graad lager) om onze jeudige benen aan het werk te zetten! De kids worden aangemoedigd, zullen plezier beleven en krijgen een lekker stukje fruit achteraf.

Nadien komen de echte joggers aan bod: met een traject van 6km en een traject van 12 km. Nog een extra motivatie: Men voorziet bovendien een prijs voor de eerste man en de eerste vrouw die over de streep komen. Schrijf je gratis in t.e.m. 5 september op het emailadres: infojoggingbeersel@gmail.com . Schepen van Lokale Economie en Jaarmarkten, Kristien Vanhaverbeke(N-VA) : “Als gemeente willen wij blijven investeren in de jaarmarkten, het zijn unieke dagen die de mensen samenbrengen. Wij voorzien niet alleen een budget, een administratief medewerker werkt aan alle jaarmarkten mee om de comités met raad en daad bij te staan. En onze inspanningen hebben vorig jaar dus geloond met een nieuw comité. Als voorzitter kwam Steve Weckx uit de bus: “ Toen ik vernam dat de jaarmarkt van Beersel dreigde te verdwijnen, nam ik onmiddellijk een beslissing, dit mocht niet gebeuren. Ik ben dan mee in de boot gestapt. De groep mensen die zich aanboden, zijn stuk voor stuk gemotiveerd en vastberaden om er iets van te maken. De verkiezing tot voorzitter was onverwacht, maar ik wil er voluit voor gaan”. Het secretariaat werd waargenomen door Leentje Blykers. Kiki Hylebos is secretaris en penningmeester. Maken verder deel uit van het jaarmarktcomité van Beersel: Murielle Henvaux, Sylvia Deschuyteneer, Greet Germis, Johan Germis, Leentje Blykers , Sid De Proost, Melanie Geeraerts  en Thomas Debelder. Ook schepen Vanhaverbeke en Koen Hofmans van de gemeente wonen de vergaderingen bij.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 25 okt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief