HALLE - Hallemaal Gelijk start met onthaalwerk in zuidrand

C21

HALLE - Hallemaal Gelijk start met onthaalwerk in zuidrand

Img_6205
 

Een LGBTI+inclusief Halle/België/Europa waarin seksuele en genderdiversiteit genormaliseerd zijn… Klinkt dit als een droom? Of eerder als een utopie? Het maakt niet uit. Liefde is liefde. Je afkomst, geslacht, genderidentiteit, kleur of status doen er echt niet toe. Hallemaal Gelijk ambieert alvast een maatschappelijke verandering. Niet alleen via onze diverse activiteiten of sensibiliseringsacties. Maar ook via het Hallemaal Gelijk-ONTHAAL dat vanaf 20 januari van start gaat. 

Waarvoor kan je terecht bij het Hallemaal Gelijk-ONTHAAL

Bij het onthaal van Hallemaal Gelijk is binnenkort iedereen welkom met vragen rond het LGBTI+thema. Je kan bij ons terecht met vragen over je geaardheid, welzijn, discriminatie, familiale of werkgerelateerde problemen rond jouw identiteit, relaties, seksuele voorkeur en nog zoveel meer. Of ben je ouder van? Of heb je misschien een LGBTI+’er in de familie, in de vriendenkring of op het werk en weet je niet goed hoe hier mee om te gaan? Het maakt niet uit. Iedereen kan bij Hallemaal Gelijk terecht. Onze medewerkers bieden een luisterend oor, een fijn onthaal en zorgen voor relevante informatie of hulp. Het onthaal van Hallemaal Gelijk is bovendien volledig gratis en anoniem. 

 

Waar en wanneer kan je terecht bij Hallemaal Gelijk-ONTHAAL? 

Elke derde maandag of elke derde donderdag van de maand tussen 19u en 21u. We communiceren hierover tijdig op onze Facebookpagina.  

  • Je vindt het Hallemaal Gelijk-ONTHAAL op de Sociale Campus van de stad Halle aan de Kanaalbrugstraat 5D. We openen een eerste maal de deuren op donderdag 20 januari, vanaf 19u dus. 
  • Liever op afspraak? Dat kan ook! Stuur een e-mail naar onthaal.hallemaalgelijk@gmail.com.  Dan contacteren we je en zoeken we samen naar een passend momentje. 

Een onderbouwde onthaalwerking

 Omdat we dit onthaal in de zuidrand van Brussel op een onderbouwde en ernstige manier willen aanpakken, kregen al onze vrijwilligers ondersteuning en een opleiding i.s.m. Cavaria (Vlaamse belangenverdediger van LGBTI+mensen), Lumi (vroeger beter bekend als de Holebifoon) en Unique (Vlaams-Brabantse koepel van LGBTI+organisaties). Dit zorgt ervoor dat de Hallemaal Gelijk-medewerkers de nodige knowhow meekregen en weten hoe ze met diverse vragen en situaties het best kunnen omgaan. Alvast een welgemeende dank aan alle vrijwilligers van Hallemaal Gelijk om er te zijn voor zij die gewoon zichzelf willen zijn. 

 

Waarom een onthaalwerking in de zuidrand?

Doorgaans vinden LGBTI+’ers met vragen een luisterend oor in de verschillende regenbooghuizen. Maar die zijn gehuisvest in de provinciehoofdsteden waardoor Hallenaren of inwoners uit de zuidrand van Brussel toch altijd eerst een afstandskloof moeten overbruggen. Met het Hallemaal Gelijk-ONTHAAL willen we die blinde vlek wegwerken en zorgen voor een onthaalwerking die nabij is. Want nabij staat synoniem voor dichtbij. En dat is ook het motto van Hallemaal Gelijk: dichtbij de mensen.

En als we in 2022 bijvoorbeeld maar één iemand over de vloer krijgen, dan nog zullen we spreken van een succes. Want het welzijn van elke LGBTI+’er ligt ons nauw aan het hart. De actualiteit maakt immers al te vaak duidelijk dat ook anno 2022 de aanvaarding van holebi’s of transgenders in onze maatschappij niet altijd  vanzelfsprekend  is.  Daarom wil Hallemaal Gelijk inspirerende acties en initiatieven op het getouw zetten die de laatste vooroordelen en drempels wegwerken. We zijn ten slotte Hallemaal Gelijk!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief