BEERSEL Beerselaars kunnen mee het klimaatbeleid van hun gemeente bepalen

C21 Css

BEERSEL Beerselaars kunnen mee het klimaatbeleid van hun gemeente bepalen

Editiepajot_bart_devill___klimaatbeleid_beersel
ingezonden afbeelding
 

 

Ook voor de gemeente Beersel is een klimaatbeleid geen ijdel begrip of holle slogan. Niet alleen wil de gemeente er zich 100% voor inzetten, de inwoners krijgen ook de kans hun steentje bij te dragen en mee den klimaatkar te helpen duwen. Beersel ondertekende het Burgemeestersconvenant 2030 en het klimaatengagement van de provincie Vlaams-Brabant en engageerde zich zo te werken aan een gemeente met een beperkte klimaatimpact én die gewapend is tegen de gevolgen van het veranderende klimaat zoals hittegolven en overstromingen.

Beersel wil het probleem gericht en met een lange termijnvisie aanpakken. Daarom wordt een klimaatbeleidsplan opgemaakt voor de volgende jaren. Met verschillende bijeenkomsten van een klimaatforum komen verschillende thema's aan bod: HERNIEUWBARE ENERGIE EN WONEN
woensdag 19 januari om 20u, BEDRIJVIGHEID EN VOEDSELVERSPILLING, dinsdag 8 februari om 20u en MOBILITEIT EN KLIMAATADAPTATIE, woensdag 9 maart om 20u. Deze sessies vinden plaats in het Bezoekerscentrum de Lambiek (Gemeenveldstraat 1 in Alsemberg). Schrijf je in voor één of meerdere thema's en maak Beersel mee klaar voor de toekomst ! Inschrijven is verplicht en kan via klimaat@beersel.be . Zo krijgt iedere Beerselaar de kans om tijdens een participatiemoment hun stem te laten horen en mee vorm te geven aan het klimaatactieplan 2030. De deelname is gratis, een Covid Safe Ticket en mondmasker is wel vereist.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 jul 2022
Hugo Devillé | 14 jul 2022

archief