Beersel heeft een nieuwe kinderburgemeester

C21

Beersel heeft een nieuwe kinderburgemeester

Editiepajot_bart_devill___kindergemeenteraad22
foto Bart Devillé
 

 

Over de verschillende netten (gemeentelijk-, vrij- en gemeenschapsonderwijs) heen worden in de 9 basisscholen van Beersel jaarlijks verkiezingen gehouden. Elke school kreeg net als de voorbije jaren drie plaatsen om in te vullen. De verkozen kinderen vertegenwoordigen de kinderbevolking van Beersel. Tijdens de installatievergadering leggen de kinderen in aanwezigheid van de (grote) burgemeester Hugo Vandaele, schepen van Onderwijs Jo Vander Meylen en schepen van Jeugd Bruno Lerminiaux en andere schepenen en leden gemeenteraad hun eed af als kindergemeenteraadslid.

Na het afleggen van hun belofte om hun beste beentje voor te zetten voor alle kinderen in Beersel, kiezen de nieuwe kinderraadsleden per school één kinderschepen. Uit alle kinderschepenen wordt nadien de nieuwe kinderburgemeester gekozen. De geïnteresseerde kinderen kunnen zichzelf en hun idee kort en bondig voorstellen en de anderen vertellen waarom zij kinderschepen of kinderburgemeester willen worden. Vanaf dan komt de kindergemeenteraad een zevental keer per jaar samen.

 

Dit jaar vonden de verkiezingen plaats donderdagavond 24 februari in CC de Meent. Kinderburgemeester werd Vic Beelen van GBS Huizingen; Zijn schepenen: Oscar Kirsch, Talle Verschelden, Mila Delgoffe, Eva Mary, Emile Verbanck, Elisa Maeschalck, Thomas Donge en Ilco Matton. Kindergemeenteraadsleden: Kato Devos, Abdelrahman Ass’ad, Matteo Tubbe, Lea Falize, Liana Vervondel, Andrea Gaina, Karolina Kmiecik, Zkarya Bakkioui, Mark De Muylder, Laya Truyaert, Uliette Itterbeek,, Len Migerode, Nichiolas Roskowski, Roos Verschingel, Gabriel Beirens, Simon Winandy en Lisa Wolfstyn. De kindergemeenteraad van Beersel is niet politiek getint. Politieke thema’s komen dan ook niet aan bod. Toch leren we kinderen hoe een democratie werkt en hoe verkiezingen verlopen. Op die manier is de kindergemeenteraad uitgegroeid tot een adviesraad waar naar geluisterd wordt. Het is altijd een stuk leuker om campagne te voeren of verkiezingen te organiseren waarmee nadien daadwerkelijk iets gedaan wordt.De nieuwe kindergemeenteraad vertrekt altijd van een wit blad. Samen overleggen de kinderen hoe ze dit jaar het leven van kinderen die in Beersel wonen en/of school naar school gaan zo aangenaam mogelijk kunnen maken. Het is een feit: de kinderen worden in Beersel “au serieux” genomen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief