BEERSEL Geslaagd optreden van GRAAF! in De Put

C21

BEERSEL Geslaagd optreden van GRAAF! in De Put

Editiepajot_bart_devill___graaf
foto Bart Devillé
 

 

Zaterdag 5 maart speelde GRAAF! de pannen van het dak in zaal De Put in Destelheide Dworp. Zoals bij zovele andere bands en andere groepen heeft corona hier heel wat roet in het muzikale eten gegooid. En het werd een meer dan succesvol optreden! GRAAF! liet zaterdag anderhalf uur lang hun unieke mix van pop, ska, reggae, latin en Afrikaanse ritmes door de boxen knallen. De volle zaal De Put in Destelheide genoot zichtbaar! De band wisselde oud en nieuw repertoire af en raakte met nummers als De Beest en Weg zowel de benen als het hart van de toeschouwers. Deze waren dan ook vol lof: “Het was weer een fantastisch optreden. Iedereen was in form en het geluid was optimaal.”, Merci voor de wauw show!!! Het was echt schitterend !!! “ enWat een super optreden. We hebben ervan genoten. Een groot feest en geestige teksten met persoonlijkheid. Klaar om de wereld te veroveren

Voor wie GRAAF! nog niet kent……De band is begin 2020-het slechtst denkbare moment, achteraf gezien- ontstaan uit de buidel van De Skangoeroes. Een doorstart met een nieuwe naam, hernieuwde energie en ook enkele nieuwe muzikanten. Veerle(zang, sax, kleine percussie) en Floris Slootmans(gitaar, viool, backing vocals) uit Dworp componeren de nummers en blijven de drijvende krachten. De strakke ritmesectie zijn Harald Nerinckx(bas) uit Halle en Jente Vanderrusten(drums) uit Vollezele. Ward Belsack(trompet) uit Halle en Alvaro Navarro(trombone) uit Bierbeek vormen samen met Veerle de blazerssectie. Marloes Sobrie uit Halle zorgt voor keyboard en backing vocals en last but not least hebben we een toegewijde backing vocaliste uit Asse, Ine Renson. Gerepeteerd wordt in de Muziekmolen van Rik Dellanoy in Huizingen.

GRAAF! brengt vooral eigen nummers. Heel af en toe nemen ze een cover onder handen maar nooit meer dan ééntje per set. Typisch voor GRAAF! is ook dat ze in 4 talen zingen: Nederlands, Frans, Engels en Spaans.  Om evidente redenen trad GRAAF! nog niet heel veel op, maar een mijlpaal was zeker hun optreden in de AB in november ’21. Ook werd al een eerste EP opgenomen met Peter Vincent, de producer van bijna alle Doe Maar albums, dat was voor de band een absoluut hoogtepunt. En dan de plannen voor de toekomst? “Ons eerste doel voor 2022 is de schade van de voorbije 2 jaar inhalen en zoveel mogelijk op te treden. In 2023 plannen we een nieuwe studio-opname en dus een nieuwe EP of album. De concertaanvragen beginnen intussen binnen te komen. We spelen in april in Sint Joris Weert en in Beersel, in mei in Lembeek en in september in Dworp. Voor de zomer zijn we in gesprek met verschillende organisatoren maar er is zeker nog ruimte in onze agenda! “ Alle informatie over GRAAF! is te vinden op: www.graafband.com , facebook en instagram: @graafband, Spotify .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief