BEERSEL - Soroptimist club Beersel toont goed hart voor Oekraïense vrouwen in binnen- en buitenland

C21 Css

BEERSEL - Soroptimist club Beersel toont goed hart voor Oekraïense vrouwen in binnen- en buitenland

Editiepajot_bart_devill___bloemen_voor_oekra__ne_beersel
foto Bart Devillé
 

 

Dat de gemeente Beersel en ook Beerselse verenigingen hun goed hart tonen voor Oekraïense vluchtelingen is al lang geen nieuwe meer, al denken anderen er anders over. Het leed veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne laat niemand onverschillig.

Alle geledingen van Soroptimist Internationaal zetten zich solidair in om Oekraïense vrouwen en kinderen te ondersteunen .Ook Soroptimist Club Beersel -Zennevallei  springt concreet bij voor de initiatieven van Soroptimist International of Europe: “We stand up for Women in War Zones “in Moldavië en in Polen  .De hulp  ter waarde van 3000 €  werd  gelijk verdeeld tussen een klein niet EU-land en een grote EU -lidstaat . Deze buurlanden worden overspoeld door vluchtelingen die hoofdzakelijk vrouwen en kinderen zijn.

 

Volgens de ontvangen berichten uit beide landen werd de geschonken som  besteed aan medisch materiaal ,hygiëne producten, medicijnen , slaapzakken , voeding  … “Soroptimist International Polen “snelt ook Soroptimist Lviv  in Oekraïne zelf ter hulp via Soroptimist Internationaal Warschau. Soroptimist club Beersel Zennevallei vergat ook de Oekraïense vluchtelingen in ons land niet . Voor moederdag  werden in Beersel 75 bloemen geschonken aan Oekraïense mama’s en mama’s van de gastgezinnen  met een boodschap in het Oekraïens of het Nederlands. Op vraag van het O.C.M.W van Beesel werden kledij en boekentassen geschonken. Eens te meer bleek dat Soroptimist Beersel het niet bij woorden houdt, maar ook de handen uit de mouwen steekt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 24 mei 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2022
Hugo Devillé | 16 mei 2022
Hugo Devillé | 16 mei 2022
Hugo Devillé | 16 mei 2022

archief