HORAL stelt lidmaatschap open voor geuzeliefhebbers

C21

HORAL stelt lidmaatschap open voor geuzeliefhebbers

20211207_horal_la2021_2
 

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) werd een kwarteeuw geleden opgericht. Enkel lambiekbrouwers en geuzestekers uit het Pajottenland en de Zennevallei konden lid worden van de brouwersvereniging. Daar is recent verandering in gekomen. Naast de brouwers en stekers, de zgn. effectieve leden, kunnen voortaan ook particulieren steunend lid worden van de vzw.

De Hoge Raad promoot Oude Geuze, Oude Kriek en andere ambachtelijke lambiekbieren, waarbij aandacht wordt besteed aan het volledige proces van het brouwen tot het schenken. Daarnaast heeft de vzw zich ook als doel gesteld om onregelmatigheden aan te klagen en op Europees vlak stappen te ondernemen ter bescherming van traditionele lambiekbieren.

“In het verleden kregen wij al meermaals de vraag van geuzeliefhebbers op welke manier ze deze maatschappelijke doelen mee kunnen ondersteunen en of ze ook lid zouden kunnen worden van HORAL. Tot voor kort was dit statutair niet mogelijk. Het lidmaatschap van de vzw was immers exclusief voorbehouden voor brouwers en stekers”, legt Gert Christiaens, voorzitter van HORAL, uit. “Recent besliste de Algemene Vergadering van HORAL echter dat voortaan ook particuliere liefhebbers van Oude Geuze, Oude Kriek en Lambiek – dus geen ondernemingen of andere rechtspersonen – steunend lid kunnen worden van de vereniging.”

Het jaarlijks lidgeld voor een steunend lid bedraagt 37,50 EUR. Wie in 2022 aansluit, is meteen ook lid tot en met 31 december van volgend jaar.

Steunende leden krijgen in ruil een T-shirt en worden ook uitgenodigd op de ceremonie van de Lambic Award, een prijs die in december wordt uitgereikt aan personen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd voor Lambiek, Oude Geuze en Oude Kriek. Tijdens dit evenement kan men kennismaken met andere steunende leden, alsook met tal van brouwers en stekers. Steunende leden krijgen bovendien 10 procent korting op het inschrijvingsgeld van de Lambiek Academie.

Voor meer gedetailleerde informatie, zie www.horal.be/leden/wordt-steunend-lid-van-horal

HORAL werd opgericht in 1997. De vereniging promoot ambachtelijke lambiekbieren, in het bijzonder Oude Geuze en Oude Kriek. De vzw verenigt 11 lambiekbierproducenten van Vlaams- en Waals-Brabant: Boon, De Oude Cam, De Troch, Den Herberg, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans.
www.horal.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief