Een vaderdag dat ze niet snel zullen vergeten 4e jaar Don Bosco Halle leert 5e leerjaar Sint-Victor Beersel vaderdagcadeau bouwen

C21

Een vaderdag dat ze niet snel zullen vergeten 4e jaar Don Bosco Halle leert 5e leerjaar Sint-Victor Beersel vaderdagcadeau bouwen

Groepsfoto
 

Vaderdag. Voor kinderen van de lagere school een perfecte aanleiding om creatief aan de slag te gaan en een persoonlijk cadeautje te knutselen. Maar voor hun juffen en meesters ook elk jaar een uitdaging om aan die opdracht een originele twist te geven. In het vijfde leerjaar van Sint-Victor in Beersel riepen ze de hulp in van de leerlingen van het vierde jaar houtbewerking van Don Bosco Halle. Het resultaat? Bijna 30 papa’s die zich écht kunnen verheugen op hun cadeau.

 

De papa’s van de 29 leerlingen van het 5de leerjaar van juf Nele en juf Glynis krijgen voor Vaderdag een houten biermandje incluis ontkurker. Een gadget in larikshout dat tijdens het nakende BBQ-seizoen zeker nergens zal mis staan. Maar vooral, zoon- of dochterlief timmerde het zelf in elkaar en brandde het voor het coole afwerkingseffect. Maar vooral; hij of zij kan meteen ook alles vertellen over de herkomst van de houtsoort, benoemt vlekkeloos alle gebruikte gereedschappen en weet hoe belangrijk veiligheidsvoorschriten zijn bij houtbewerking. Een hele uitdaging voor leerlingen van Sint-Victor, maar het resultaat mag er zijn.

 

Studenten geven les

Allemaal vaardigheden die hen bijgebracht werden door de leerlingen van 4BHO van Don Bosco Halle. Matthias Agneessens, leerkracht Hout en initiatiefnemer van deze workshop ziet niet alleen voordelen voor de leerlingen van de lagere school en hun papa’s. “Vanuit de onderwijsinspectie worden we aangemoedigd om met onze leerlingen samen te werken met andere graden of afdelingen. Dat doen we op de campus in Halle wel vaker. Met deze vaderdag-workshop in een lagere school gaan we nu dus een stapje verder. En ook voor onze leerlingen is dit zeer verrijkend. Zij zijn tijdens de workshop de leerkracht. Ze leggen de theorie uit en begeleiden de praktijk. Hierdoor beheersen ze het vervaardigen van dit werkstuk helemaal.”

 

Leerkracht Matthias Agneessens: “Voor onze leerlingen is dit zeer verrijkend”

 

“Onze leerlingen keken hier al een hele tijd naar uit en het maakt hun fier om hun kennis en kunde door te geven aan een jongere generatie.  De kinderen van het 5e leerjaar kijken op naar onze studenten en zijn trots op het resultaat. Naast een mooi cadeau hebben ze er allemaal een belangrijke vaardigheid bij, en dat is misschien nog het mooiste geschenk van allemaal”.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 jul 2022

archief