BEERSEL - Viering sportkampioenen Beersel werd gezellige bedoening

C21 Css

BEERSEL - Viering sportkampioenen Beersel werd gezellige bedoening

Editiepajot_bart_devill___sportkampioenen_jun22
foto Bart Devillé
 

 Het is in elke gemeente een traditie dat jaarlijks de sportkampioenen in de bloemetjes worden gezet. In Beersel was het dit jaar niet anders, wel kwamen niet alle “kampioenen” opdagen, door de examenperiode op school. Toch werd het nog een gezellige bedoening.

 

Schepen van Sport, Elsie De Greef(N-VA) verwelkomde de sportliefhebbers: “Als je de kampioenenlijst bekijkt, kan je wel stellen dat Beersel een sportieve gemeente is. Dat zie je ook aan de vele sportclubs en de sportactiviteiten die in de gemeente worden georganiseerd. Denk maar een fietshappening  en sportkampen voor kinderen en o.m. de “Beweeg je fit” voor 55-plussers. In de Beemd in Huizingen kwam er nog een Fitpark bij, waar alle spieren kunnen getraind worden. “

En wie waren die sportkampioenen?  Beersel huldigde kampioenen in het Tafeltennis(TTC Beersel), voetbal(FC De Leeuwerik, Verbroedering Beersel Drogenbos, Bordeaux Beersel en FC Dworp. Hier ging ook nog een eervolle vermelding naar het voormalige bestuur: Toos Jongeman en Joop Fierens die dank zij hun deskundige aanpak  i.v.m. het financieel beheer een gezonde clubkas konden doorgeven aan de nieuwe penningmeester.

Individuele kampioenen ontvingen elk een medaille en sportzak. En daar waren het eens te meer bekende namen: Magda Avau, Xavier De Kimpe, Sofie Leemans, David Delespesse, Lenny Barra, Jitse Mievis, Sonja Fiddelers, Isaac Kimeli en Jonathan Saccor. Alhoewel Beersel niet over een zwembad beschikt, werden er ook zwemkampioenen gehuldigd: Xander Tubbe en  Karsten Van Groenigen. Dank zij de familie Van Hoef brengt Beersel ook kampioenen in de vechtsport voort.  Kornelia Liburska, Pieter Janssens en Lynn De Greef werden hier dan ook gehuldigd. Ook Joeri Vanzeebroeck in het tafeltennis en Sandy Meeus in het turnen vielen nog in de prijzen. Door de examenperiode werd het geen massale opkomst, maar diegenen die er waren genoten er van. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 jun 2022

archief