Gordel pakt uit met op en top Vlaamse sport

C21

Gordel pakt uit met op en top Vlaamse sport

Img_6928
 
Img_6927
 
Img_6924
 

De Gordel zet op zondag 4 september het groene en Vlaamse karakter van de Rand in de verf. Blikvanger dit jaar is de allereerste “Gordelcross”, op een speciale crossweide in het Provinciedomein van Huizingen. Er zijn cross-initiaties voor verschillende leeftijdsgroepen, onder begeleiding van coryfeeën zoals voormalig kampioen Paul Herygers. Zo kan iedereen zelf eens deel zijn van op en top Vlaams sporterfgoed: het veldrijden. “De Gordel is meer dan een gewone sportmanifestatie zoals er zoveel zijn”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Er is ook een duidelijke boodschap: het groene en Vlaamse karakter van onze streek, de Rand”.

De Gordel is een unieke en feestelijke manifestatie die de Vlaamse Rand toont aan een breed publiek. Dit jaar is iedereen op zondag 4 september welkom, bijvoorbeeld op het Gordeltrefpunt in het Provinciedomein van Huizingen en de Plantentuin van Meise, die uitzonderlijk gratis toegankelijk is. Je kan er terecht voor de klassieke recreatieve tochten, de 100 km fietsen doorheen de Rand individueel of in peloton, kinderanimatie en optredens. Er vertrekt vanuit de Plantentuin van Meise – die dit jaar 225 jaar bestaat - ook een unieke fietstocht van 125 kilometer die eveneens prachtige plekjes in de Vlaamse Rand verkent.

Nieuwigheid dit jaar is de Gordelcross, die het op en top Vlaamse veldrijden centraal zet. Op een speciale crossweide op het Provinciedomein van Huizingen kan je enkele (ex-)profs aan het werk zien tijdens een demowedstrijd, maar je kan ook zelf eens ondervinden wat crossen nu eigenlijk precies inhoudt. Geïnteresseerden zullen letterlijk kunnen kennismaken met de sport op een toegankelijk parcours met de nodige animatie. Er zijn initiaties voor verschillende leeftijdsgroepen, in aanwezigheid van (ex-)profs zoals voormalig kampioen Paul Herygers.

Naast het sportieve programma heeft gordeltrefpunt in Huizingen ook een uitgebreid aanbod aan animatie en optredens op het programma staan. Kinderen kunnen er op 4 september weer hun hart ophalen in het VIKdorp en genieten er van gratis optredens. Niemand minder dan #LikeMe sluit de Gordel dit jaar af in provinciedomein Huizingen.

“We vieren dat de Rand Groen en Vlaams is”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Maar we willen dat Vlaamse en groene karakter ook verder versterken met de Gordel. Daarom zullen we voor elke geregistreerde deelnemer van de Gordel een boom planten. Zo konden we de voorbije 2 jaar al 22.500 Gordelbomen aanplanten. Daar willen we er nog een pak bij doen”.

Deelnemen kan gratis (behalve voor de pelotons), maar registratie vooraf is wel nodig. Dat kan online op www.degordel.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief