BEERSEL Gemeenteraadslid noemt sommige straten een hindernissenparcours

C21

BEERSEL Gemeenteraadslid noemt sommige straten een hindernissenparcours

Editiepajot_bart_devill___dikkemeerweg
Dikkemeerweg / foto ingezonden
 

 

Gemeenteraadslid Klaas Slootmans(Vlaams Belang) heeft blijkbaar geen hoge dunk van de toestand van sommige straten in Beersel. Zo heeft hij het over “ sommige straten lijken eerder op een hindernissenparcours”. Dit besluit hij uit de cijfers die hij opvroeg bij het gemeentebestuur betreffende het aantal schadevorderingen van autobestuurders als gevolg van de staat van het wegdek. De afgelopen vijf jaar ontving de gemeente 34 schadevorderingen van bestuurders als gevolg van de staat van het wegdek Putten in de rijbaan, verzakte rioolputten, uitstekende boordstenen. Het zijn maar enkele van de oorzaken van beschadigingen aan voertuigen die verband houden met de staat van het wegdek. Wie dergelijke schade lijdt kan daarvoor de wegbeheerder aansprakelijk stellen. Vaak is dat de gemeente. Klaas Slootmans: “De gemeente Beersel ontving zo tussen 2017 en 2021 34 schadeclaims, waarvan er 20 gegrond werden verklaard. In totaal werd hierbij 4.230 euro terugbetaald door de verzekering. Opmerkelijk: 11 van de 34 schadevorderingen gingen over de Brusselsesteenweg in Alsemberg waar een put in de rijbaan voor heel wat onheil zorgde.” Hoewel het aantal schadeclaims al bij al nog beperkt blijft, vreest Slootmans dat dit slechts het topje van de ijsberg is. “ De staat van het wegdek blijft volgens het Vlaams Belang-gemeenteraadslid dan ook een belangrijk aandachtspunt voor het Beersels gemeentebestuur. “Bepaalde gemeentewegen lijken meer op een hindernissenparcours dan op een openbare weg. Denk maar aan de Dikkemeerweg, de Nering, de Ast of de Rollebeekstraat. Buiten wat oplapwerk zijn die straten al decennia onaangeroerd, waardoor diepe kuilen en zelfs ronduit gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan met soms zware voertuigschade tot gevolg.” Slootmans roept het gemeentebestuur dan ook op om hier prioritair werk van te maken.

Burgemeester Hugo Vandaele(Lijst Burgemeester) vindt de visie van Slootmans overdreven en soms ook onbegrijpelijk: “De gemeentelijke infrastructuur onderhouden wij zo goed mogelijk : bewijs slechts 4 gegronde schadeclaims per jaar.  Bij de aangehaalde problematiek in de Brusselsesteenweg lag de oorzaak bij de aannemer.

De Dikkemeerweg nu ten gronde aanpakken heeft geen zin.  In de komende jaren wordt hier werk gemaakt van nieuwe riolering met gescheiden stelstel.  De Nering werd pas nieuw aangelegd. Ik weet niet wat Klaas Slootmans bedoelt.  Ik heb nog  geen klachten ontvangen van de Ast en de Rollebeekstraat, twee landelijke wegen waar zeker niet gevraagd wordt om meer doorgaand verkeer. Indien het raadslid vaststellingen doet, mag hij dit net als alle inwoners overmaken aan onze technische diensten.  Zo bewijst hij de inwoners een dienst.  Met resultaat. Maar minder persaandacht. “

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 nov 2022

archief