BEERSEL Verzinkbare paaltjes vervangen slagbomen

C21

BEERSEL Verzinkbare paaltjes vervangen slagbomen

Editiepajot_bart_devill___verzinkpaaltjes
foto Bart Devillé
 

 

De A. Vaucampslaan in Huizingen had destijds het voorrecht om als een van de eerste schoolstraten in Vlaanderen te worden ingericht. Vandaag neemt bijna elke gemeente die zich respecteert dit initiatief.

Naar aanleiding van het nieuwe mobiliteitsplan van de gemeente Beersel werd, in overleg met de schooldirectie en de ouderraad, het systeem van de slagbomen geëvalueerd. Daarbij werd er beslist om de slagbomen te vervangen door een systeem van verzinkbare paaltjes.

Op die manier blijft de gemeente zorgen voor een veilige schoolomgeving, een betere verkeersleefbaarheid voor de bewoners en voldoende parkeerplaatsen,…

 De paaltjes werden geplaatst op dezelfde locaties als de slagbomen, dus tussen de school en de Sollenbeemd en zullen bij begin en einde van de school automatisch omhoog komen en nadien terug verdwijnen. Bewoners krijgen een vergunning, zodat zij de zone steeds kunnen binnen en buiten rijden. Brandweer, hulpdiensten, politie,… hebben uiteraard ook steeds toegang tot de zone. De schoolstraat zal van toepassing zijn op schooldagen van 8u tot 8u30 en van 15u tot 15u35 (op woensdag van 11u45 tot 12u20). De plaatsing van de installaties gebeurde in augustus. De gemeente voorziet een operationeel systeem in de loop van de maand september.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 nov 2022

archief