Ben Weyts en Vlaamse topsporters geven startschot voor ‘Vlamingen in Parijs’ (VIP)

C21

Ben Weyts en Vlaamse topsporters geven startschot voor ‘Vlamingen in Parijs’ (VIP)

Scherm__afbeelding_2023-09-27_om_20
 
Scherm__afbeelding_2023-09-27_om_20
 

Minister van Sport Ben Weyts, verschillende Vlaamse topsporters en een honderdtal lagereschoolkinderen geven vandaag het startschot voor ‘Vlamingen in Parijs’ (VIP). De topsporters die straks schitteren op de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 – onze ‘Vlamingen in Parijs’ – willen de hele samenleving op sleeptouw nemen. De ‘vips’ dagen heel Vlaanderen uit om zelf te sporten en te bewegen. Door de sportieve uitdagingen van de campagne aan te gaan, kunnen alle Vlaamse scholen, bedrijven, sportclubs, steden en gemeenten meedingen naar de titel van ‘VIP2024-school’, ‘VIP2024-bedrijf’, ‘VIP2024-gemeente/stad’, en 'VIP2024-sportclub', en maken ze kans om zelf naar Parijs te gaan. “De Olympische Spelen zijn zelden zo dicht bij huis en dat is een unieke kans. Zien sporten, doet sporten!”

Scholen, bedrijven, sportclubs, steden en gemeenten in beweging
Als onze topsporters schitteren op het internationale toneel, dan kriebelt het bij massa’s Vlamingen om ook zelf (meer) te gaan sporten. Minister van Sport Ben Weyts en Sport Vlaanderen willen de zomerspelen in Parijs dan ook aangrijpen om het komende jaar zoveel mogelijk Vlamingen in beweging te krijgen. Daarvoor slaan ze de handen in elkaar met de Vlaamse topsporters. Zij zullen het komende jaar heel wat uitdagingen lanceren.
 
“De Spelen spreken tot de verbeelding van heel veel Vlamingen, zéker nu ze in 2024 in Parijs zo dichtbij plaatsvinden. Het is een unieke kans om massaal te mobiliseren en Vlaanderen letterlijk en figuurlijk in beweging te zetten”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Onze topsporters zullen heel Vlaanderen sportief op sleeptouw nemen: dat kan op school zijn, op het werk, bij de sportclub of in de eigen stad of gemeente. Bijvoorbeeld de beste klas willen we dan ook echt trakteren op een trip naar de Spelen, zodat er nog wat meer Vlamingen in Parijs staan.”
 
Scholen, bedrijven, sportclubs, steden en gemeenten kunnen zich binnenkort registreren om deel te nemen aan de uitdagingen en mee te dingen naar een VIP2024-status. Zo worden scholen uitgedaagd om bijvoorbeeld een Jeugdolympiade te organiseren. In de bedrijven gaan we op zoek naar olympische ambassadeurs, en van steden, gemeenten en sportclubs wordt een belevingsevenement met olympische insteek verwacht. Wie alle uitdagingen volbrengt, maakt kans op een trip naar Parijs, naast vele andere mooie prijzen.
 
De Spelen en de topsporters waren nooit zo dichtbij
Dat de Spelen in 2024 zo dicht bij huis plaatsvinden, wil ook zeggen dat de vele topsporters die volgende zomer naar Frankrijk afreizen zich vaak hier in hun vertrouwde Vlaamse topsportinfrastructuur zullen voorbereiden. Dat is al zeker het geval in de centra van Sport Vlaanderen in Gent, Hofstade, Willebroek en Heusden-Zolder, en het maakt hen en de Spelen zichtbaarder dan ooit. Het zorgt er ook voor dat de Vlaamse topsporters in hun drukke planning af en toe een gaatje zullen vinden om hun eigen school, sportclub of thuisgemeente persoonlijk op te roepen om sportieve prestaties neer te zetten. Ook op televisie zullen zij en de VIP2024-campagne zichtbaar zijn, want zien sporten, doet sporten.
 
Startschot van Vlaams olympisch jaar
Om de Olympische ambities kracht bij te zetten, gaf minister Weyts samen met een delegatie topsporters en een honderdtal kinderen vandaag het symbolische startschot van het Vlaams olympische jaar en de VIP2024-campagne. Dat gebeurde op de Gemeentelijke Basisschool De Waterleest in het Vlaams-Brabantse Eppegem. Het is de eerste school waar leerlingen een van de uitdagingen konden aangaan om een VIP2024-school te worden. Na het startschot begonnen de leerlingen aan een olympische opwarming. Daarna konden ze zich meten met topsporters Lotte Kopecky(wielrennen), Manon Claeys (G-paardensport), Oshin Derieuw (boksen), Laurens Devos (G-tafeltennis), Anouk Geurts en Isaura Maenhout (zeilen) tijdens enkele sportieve proeven van de opgefriste Jeugdolympiade.
Alle informatie over ‘VIP2024’ vind je op http://sport.vlaanderen/VIP2024

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 04 dec 2023
Hugo Devillé | 04 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 24 nov 2023
Hugo Devillé | 21 nov 2023

archief