Nieuwe campagne lokt Vlamingen naar dierenasiel

C21

Nieuwe campagne lokt Vlamingen naar dierenasiel

Scherm__afbeelding_2023-11-14_om_19
 

Dierenminister Ben Weyts lanceert een nieuwe campagne op bushokjes en op sociale media om Vlamingen de weg te wijzen naar het dierenasiel. Uit nieuwe cijfers blijkt dat er vorig jaar zo’n 48.000 dieren het asiel binnenstroomden. Iets meer dan 45.000 dieren verlieten het asiel. De uitstroom van dieren stijgt nu iets sneller dan de instroom, maar er zijn nog altijd veel dieren die in het asiel wachten op een nieuwe thuis. Weyts wil daarom alle Vlamingen met een dierenwens aansporen om eerst en vooral een kijkje te nemen in het asiel. “We hebben alle asieldieren samengebracht op één website. Niemand moet nu nog zomaar naar een dierenhandelaar lopen: kijk eerst naar het prachtige aanbod in onze asielen”, zegt Weyts. 

 

Vorig jaar kwamen er 48.023 dieren binnen bij de 179 erkende dierenasielen in Vlaanderen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Vlaams Dierenminister Ben Weyts liet verzamelen bij de asielen. Sommige dieren worden afgestaan, maar er worden ook veel dieren gevonden of in beslag genomen bij mensen die dieren verwaarlozen of mishandelen. 45.534 dieren hebben in 2022 het asiel verlaten, bijvoorbeeld omdat ze een nieuwe thuis  kregen of omdat ze terug herenigd konden worden met hun baasje. In vergelijking met 2021 is de instroom van katten (+1%) en honden (+2%) licht gestegen, maar de uitstroom is een stuk forser gestegen: +8% meer katten en +11% meer honden verlieten het asiel. Toch bleef de totale instroom in 2022 hoger dan de uitstroom. 

 

Dierenminister Ben Weyts lanceert nu een nieuwe campagne om Vlamingen met een dierenwens warm te maken voor een bezoekje aan het asiel. De campagne zal lopen op sociale media en zal ook op zo’n 300 bushokjes in de centrumsteden zichtbaar zijn. De bedoeling is dat  Vlamingen die een dier in huis willen halen niet alleen aan een dierenhandelszaak denken. Het is veel beter om eerst en vooral een kijkje te nemen in het asiel, want daar kan je echt fantastische dieren vinden.  Alle dieren in erkende dierenasielen zijn ook online makkelijk terug te vinden via www.adopteereendier.be. Daar staan momenteel zo’n 2.100 dieren op die in erkende dierenasielen over heel Vlaanderen wachten op een nieuwe thuis. “Vlamingen met een hart voor dieren die ook zorg kunnen dragen voor een huisdier kunnen hun steentje bijdragen door te adopteren uit een asiel. Je kan in het asiel om je hoek echt een vriend voor het leven vinden”, getuigt Weyts. “Dat ondervind ik zelf elke dag als ik mijn eigen katten Frisco en Noël en mijn hond Sepp zie. Zij komen allemaal uit het asiel”.

 

In afwachting van een nieuwe thuis stellen de dierenasielmedewerkers alles in het werk om de dieren liefdevol te verzorgen. Vlaams Dierenminister Ben Weyts heeft de structurele financiële steun voor asielen – die overigens nog maar sinds deze regeerperiode bestaat – sterk uitgebreid om de asielen te helpen. “Onze asielen dragen zorg voor dieren die verdwaald, vergeten, verwaarloosd of zelfs mishandeld zijn: ze doen elke dag fantastisch werk om vermijdbaar dierenleed ook effectief te vermijden”, besluit Weyts.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 24 nov 2023
Hugo Devillé | 21 nov 2023
Hugo Devillé | 16 nov 2023

archief