BEERSEL Koesterplek voor sterrenkindjes

C21

BEERSEL Koesterplek voor sterrenkindjes

Editiepajot_bart_devill___koesterplek_sterrenkidjes
Foto Bart Devillé
 

 

Begraafplaats van Beersel heeft een koesterplek voor sterrenkindjes. Op 2 februari werd de koesterplek officieel ingehuldigd door Lokaal Bestuur Beersel. Op de koesterplek op de begraafplaats van Beersel kunnen ouders en familie sterrenkinderen herdenken. De koesterplek is geen fysieke begraafplaats, maar een serene plek waar je in alle stilte kan koesteren en herinneren.

“Ouders kunnen, indien ze dit wensen, hun kindje komen registreren in het gemeentehuis of via www.beersel.be. Bovendien kunnen ze een gepersonaliseerde ster aanvragen. Laatst krijgen ouders een koesterdoos mee waar ze ook thuis een persoonlijk koesterplekje kunnen creëren.” Zegt Sonia Van Wanseele(Lijst Burgemeester), schepen van sociale zaken in Beersel.

Een dierbare verliezen is een ingrijpende gebeurtenis in ieders leven. Daarom hecht de gemeente ook belang aan het rouwproces van ouders, vrienden en familie na dit verlies. Sonia Van Wanseele: "In de koesterdoos vinden ouders informatie rond psychologische ondersteuning zoals het Berrefonds of psychologen in onze gemeente en regio."

Dit project is een samenwerking van verschillende diensten van Lokaal Bestuur Beersel. Als kindvriendelijke gemeente blijft Beersel zich inzetten op een beleid voor en door kinderen en jongeren. Het registreren van het kindje en aanvragen van de ster is gratis. Bij vragen kan je altijd terecht bij dienst Burgerlijke stand of Huis van het Kind Beersel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 27 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 feb 2024
Hugo Devillé | 15 feb 2024
Hugo Devillé | 14 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024

archief