BEERSEL Succesvolle avond in de Bib Alsemberg over dementie

C21

BEERSEL Succesvolle avond in de Bib Alsemberg over dementie

Editiepajot_bart_devill___ontmoetingen_dementie
Ingezonden foto
 

 

In de reeks Ontmoetingen in de Bib Alsemberg was het thema op donderdag 8 februari 'dementie' en dit werd met een vijftigtal aanwezigen een groot succes. Sigrid De Geyter uit Sint-Genesius-Rode bracht een boeiende uitzetting over de verschillende vormen van dementie en hoe je er best mee kan omgaan. Zij gaf ook een overzicht van de steun die betrokkenen kunnen ontvangen.

In 2021 werd Sigrid coördinator van Memo, het regionaal expertisecentrum voor dementie  in Vlaams-Brabant. Het takenpakket van Memo is zeer uitgebreid. Zij ondersteunen professionele zorgverleners die in contact komen met mensen met dementie door het geven van vorming, opleiding en coaching.

Meer info op www.dementie.be/memo Elsie De Greef, schepen van de bib: “Voor 'Ontmoetingen' nodigt Bib Beersel interessante sprekers uit die een variëteit aan onderwerpen brengen. Deze keer ging het over ‘dementie’, in samenwerking met de Davidsfondsafdelingen van Beersel en Rode. De lezing was zeer leerzaam, we kregen uileg over wat dementie is, wat zijn de symptomen, wat kunnen we er aan doen, … maar wat ik vooral heel nuttig vond was de uitleg hoe dementerende mensen denken en hoe wij daar het best mee omgaan. Ik heb alvast weer wat bijgeleerd.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 13 jul 2024
Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024

archief