BEERSEL Topsolist te gast op Lenteconcert van KF De Vrijheidsvrienden

C21

BEERSEL Topsolist te gast op Lenteconcert van KF De Vrijheidsvrienden

Editiepajot_bart_devill___fotodaelemans
Foto Daelemans
 

 

Voor hun Lenteconcert heeft de koninklijke fanfare De Vrijheidsvrienden uit Huizingen alweer een topsolist weten te strikken.

Op zaterdag 27 april begeleiden dirigent Wim Stas en zijn muzikanten niemand minder dan trombonist Stefan Daelemans. In de parochiekerk van Huizingen mag u zich verwachten aan een gevarieerd programma, overgoten met een jazzy sausje. Merchtemnaar Stefan Daelemans is een begrip in de wereld van de jazz en, met alle respect, de lichtere muziek. Hij begon als 8-jarige op trompet, schakelde drie jaar later over op euphonium en koos, toen hij 13 was, voor de trombone als tweede instrument. Die opleiding volgde hij in de muziekacademie van  Buggenhout bij Paul Lauwers. Later studeerde Stefan nog slagwerk bij Marc Roosendans. Alsof dat nog niet volstond, kreeg hij nog privé-les drums bij Michael Schack en privé-les trombone bij Marc Godfroid en nam hij deel aan masterclasses trombone bij Andy Martin (USA) en Martijn Sohier (NL)

 De roots van Stefan Daelemans liggen in de wereld van de hafabra, meer bepaald bij de fanfare St Cecilia van Peizegem-Merchtem (thans Music Time Peizegem) en harmonie St. Cecilia van Merchtem. Later groeide hij door tot eerste solist trombone bij The Real Music Band van Buggenhout en tevens bij Bluesette, koperensemble uit Klein Brabant. Sinds 2009 is de solist van het Lenteconcert actief als leadtrombonist en solist bij BoomBigBand, een semi-professionele bigband die regelmatig internationale artiesten uitnodigt. Denken we maar aan James Morrison (Australië), Andy Martin (USA),  of nog de wereldvermaarde Andrea Motis uit Spanje.

Is Stefan dan wel nog eens een avond thuis, zult u zich misschien afvragen. Amper, is het antwoord. Hij maakt immers ook deel uit van Coverband Rebounce, The Michael Jackson Legacy, The Dixie 6 of nog The Almost Swinging Jazzband. Daarnaast is hij op freelance basis gevraagd bij talloze harmonieën, bigbands, theatergezelschappen, symfonisch orkest, kamerorkest, dixieland-bands, coverbands, straatorkesten... over heel Vlaanderen. Het mag dus een klein wonder heten dat De Vrijheidsvrienden deze topmuzikant konden strikken als solist op hun Lenteconcert van 27 april in de parochiekerk van Huizingen. Om 19.30 (deuren 19 uur) kan u daar genieten van een muzikaal erg gevarieerd programma. Niet te verwonderen met een zo’n veelzijdige solist. Kaartjes kosten 15 euro in voorverkoop, 18 euro aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar mogen er gratis bij zijn. Meer info op www.kf-devrijheidsvrienden.be of 02/356.24.02.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief