BEERSEL Portugees feest in CC de Meent werd voltreffer

C21

BEERSEL Portugees feest in CC de Meent werd voltreffer

Editiepajot_bart_devill___portugees_feest_werd_voltreffer
Ingezonden foto
 

 

In het kader van Europadag wil de gemeente Beersel elk jaar 1 Europees land in het zonlicht zetten. Italië en Polen kwamen de voorbije jaren al aan de beurt, op 1 mei 2024 reisden we naar het mooie Portugal.

De Gemeente Beersel heeft ongeveer 519 inwoners die een origine hebben in Portugal, Het is daarmee een van de grootste inwonersgroepen in de gemeente. Portugal is een fantastisch land: mooie natuur, rust, cultuur en heel wat mooie tradities… Vandaag kreeg je de kans om van dit alles te proeven. En dat mag je letterlijk nemen. In de foyer kon je terecht voor een mooi aanbod Portugese dranken en kon je ook proeven van typische Pasteis of bacalhau, een gerecht dat niet mag ontbreken op een Portugees feest. Buiten aan de foodtruck kon je terecht voor Portugese Tapas en ook Sabor’Es, een Portugees restaurant gelegen naast het Domein van Huizingen, bood enkele lekkere Portugese hapjes aan.

De Portugese muziek kon niet ontbreken op dit feest. We werden verwelkomd door Joaquim, een Portugees-Brusselse zanger en daarna zorgde de Folklore groep Coracao Minhhoto voor traditionele muziek en dans. Het muzikale gedeelte werd afgesloten met Joana de Deus, Joaquin Canico & Miguel Braga met passionele, soms droevige fadomuziek. Ook aan de kinderen werd er gedacht. Wie al eens in Portugal was, zal zich zeker de Portugese siertegels of Azuljos herinneren, de kinderen konden zelf aan de slag om hun eigen siertegel te maken.

Elsie De Greef, schepen van cultuur, CC de Meent en Europees beleid (N-VA): “Het feest vandaag was een succes! Bedankt aan alle mensen die kwamen meevieren en natuurlijk ook aan de organisatoren, onze dienst integratie, CC De Meent en de vele Portugese Beerselaars die meewerkten om van deze dag een feestdag te maken met vele lekkere hapjes, drankjes, muziek en dans. Het is niet evident om de juiste mensen samen te brengen en te mobiliseren om jaarlijks zo een geweldig feest te organiseren, maar het is ook dit jaar weer gelukt! De focus op Portugal stopt niet na vandaag. Komende zondag 5 mei, vertonen we hier de Portugese film O CORNO. Er zijn nog tickets beschikbaar, iedereen welkom.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024

archief