BEERSEL PoëzieParkoer 2024 kent zijn winnaars

C21

BEERSEL PoëzieParkoer 2024 kent zijn winnaars

Editiepajot_bart_devill___po__zieparkoer_beersel5
Foto Bart Devillé
 

 

Reeds voor de vierde keer op rij kon je aan het begin van het jaar het PoëzieParKoer ontdekken in de gemeente. Dit keer werd er een poëtische wandeling in deelgemeente Beersel uitgestippeld.

Voor deze nieuwe editie van het PoëzieParKoer werkten de Beerselse cultuurdienst, de bibliotheek en Visit Beersel samen met de school van Sint-Victor Beersel. Op het parcours van de poëtische wandeling van ongeveer 7 kilometer konden wandelaars vijftig gedichten ontdekken met als thema ‘Thuis’. Starten en eindigen deden ze aan de Feestzaal. Vanaf Gedichtendag, donderdag 25 januari, kon iedereen op pad. De gedichten konden gelezen worden tot het einde van de paasvakantie..

Het werd eens te peer een editie met veel poëtisch talent langs mooie plekjes in Beersel. Thema dit jaar was het thema “Thuis”. Ook dit jaar werden de 50 mooiste, bijzonderste en meest ontroerende gedichten verkozen voor een plekje op het PoëzieParKoer. Meer dan 112 stemformulieren werden ingeleverd. De winnaars werden feestelijk in de bloemetjes gezet….. Het gedicht met de meeste stemmen werd dit van Tina Daneel. Publiekslieveling werd “Taalplezier Lot” met het gedicht “Mijn thuis”. Lesgeefster Chris Cornelis kon ook dit jaar haar cursisten motiveren om een gedicht te schrijven en het hele gedichtenparcours te stappen. Publiekswinnaar dit jaar werd Alida Van Humbeek. Schepen Elsie De Greef: “Voor wie geen genoeg krijgt van het dichten, volgend jaar landen we in deelgemeente Lot”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief