Beersel is monumentaal kunstwerk rijker

C21

Beersel is monumentaal kunstwerk rijker

Editiepajot_bart_devill___kunstwerk_oud_beersel
Foto Bart Devillé
 

 

Het is al lang een vaststaand feit: de regio Zenne en Zoniën en het Pajottenland draag al lang het fietsen met veel enthousiasme in haar hart. En dit is niet onopgemerkt gebleven!

Om de beleving langs de talloze sportieve fietsroutes te verhogen, liet Toerisme Vlaams-Brabant, met de steun van Toerisme Vlaanderen, 10 street art kunstwerken aanbrengen die kaderen in het project “Jong Koersgeweld”. De street art kunstwerken worden gerealiseerd door Treepack. Dit collectief, gespecialiseerd in de transformatie van de publieke ruimte via toegankelijke en inspirerende kunst, doet hiervoor beroep op artiesten uit binnen- en buitenland. Het meest recent kunstwerk prijkt vanaf nu op de zijgevel van Bierhuis Oud Beersel in Beersel. Dit monumentale kunstwerk werd zaterdag voorgesteld bij een glas geuze door gedeputeerde van toerisme Gunther Coppens en lambiekbrouwer Gert Christiaens van Oud Beersel, tevens voorzitter van HORAL. Voor deze muurschildering werkte Treepack samen met de Luxemburgse artiest Alain Welter. Deze maakte een abstract kunstwerk van een wielerpeloton honden. De knipoog naar geuze en lambiek heeft uiteraard alles te maken met de locatie, Bierhuis Oud Beersel en het traject van de Geuze Gravelroute.

“Beersel, met zijn heuvels en schilderachtige landschap, is de perfecte bestemming voor zowel wielerliefhebbers als toeristen”, zegt Gert Christiaens, bezieler van Oud Beersel. “Bij Oud Beersel zjin we verheugd om deel uit te maken van dit project dat onze rijke wielercultuur viert door middel van levendige street art. Het verfrissende karakter van onze lambiek past uitstekend bij een dagje verkennen van de prachtige landschappen en fietsroutes van Vlaams-Brabant. We nodigen iedereen uit om de unieke mix van kunst, sport en traditie te ervaren die onze regio zo bijzonder maakt.” “Vlaams-Brabant is de meest veelzijdige bestemming van Vlaanderen voor wielerliefhebbers”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Deze muurschilderingen zorgen er voor dat niet enkel de fervente wielertoeristen maar ook de vele bezoekers met een hart voor de koers in Vlaams-Brabant kunnen genieten van de koerssfeer die eigen is aan onze regio. Vlaams-Brabant is bovendien ook de perfecte streek om een bezoek af te ronden met een heerlijk streekgerecht of plaatselijk gebrouwen bier.” Later dit jaar zullen er ook nog muurschilderingen gerealiseerd worden langs de Pallox gravelroute en de WK gravelroute.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024

archief