BEERSEL Terugkijk op bezoekproject

C21

BEERSEL Terugkijk op bezoekproject

Editiepajot_bart_devill___vrijwilligers_bezoekproject23
Ingezonden foto
 

 

Bezoekprojecten voor senioren vinden in Beersel regelmatig plaats: In het voorjaar van 2024 brachten 22 vrijwilligers een bezoekje aan 83  80- en 85-jarigen in de gemeente Beersel.

Door middel van een vragenlijst werd er getracht om zorg- en sociale noden te detecteren, informatie te geven over zorg en diensten en, indien de noodzaak er is, een opvolgbezoek door een professionele hulpverlener te plannen. 75-jarigen kregen een seniorengids met een informatieve brief. Aan de 80-jarigen werd een aanbod gedaan om langs te komen en alle 85 -jarigen die het wensten kregen een bezoek. De senioren waren tevreden met het bezoekje. Ze gaven aan dat ze zich op deze manier ook gewaardeerd voelen als inwoner.

De bevraagde senioren zijn doorgaans goed omringd. Ze kunnen rekenen op familie en buren in nood, hebben doorgaans minstens wekelijks bezoek of telefonisch contact. Ze kunnen nog grotendeels zelfstandig buiten komen. Ook hebben ze nog heel wat activiteiten. 32% onder hen geeft aan problemen te hebben met zelfstandig wonen, maar 73% krijgt ondersteuning van hulpverleners en/of het sociaal netwerk. 30% geeft aan dat ze zich soms eenzaam voelen. Sonia Van Wanseele(Lijst burgemeester), schepen senioren: “Toch konden we opnieuw heel wat onder hen op weg helpen of extra ondersteunen. Een aantal mensen gaven ook aan dat opvolgbezoekjes welkom zijn. Woensdag 15 mei werden de resultaten van het bezoekproject overlopen en besproken met de vrijwilligers. Een welgemeende dank voor hun vrijwillige inzet.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024

archief