Hugo Deville uit DWORP sponsort zoon Bart voor het goede doel

C21

Hugo Deville uit DWORP sponsort zoon Bart voor het goede doel

Bart_julien_en_hugo_gedichten_
 

Het is er dan toch van gekomen: al van in de jaren ’70 schreef ik af en toe een gedicht wanneer ik getroffen werd door een gebeurtenis, iemand ontmoette, verliefd werd, aan wat dacht…. Er kwam dan een periode met blijkbaar weinig inspiratie, maar af en toe lukte het toch en de jongste jaren zelfs meer en meer. De belangrijkste stap kwam er dan “dankzij” de komst van de Poëzieweek, het grootste en meest laagdrempelige dichtfestijn van de Lage Landen. Ook Beersel deed mee door de organisatie van een Poëzieparkoer -een poëziewandeling langs mooie plekjes in Beersel-, dit vond een eerste maal plaats in 2021. Ik nam telkens deel en al tweemaal werd het gedicht van mij als het beste verkozen. Ook bij de jongste editie -thema “Thuis”- geraakte ik bij de 50 beste gedichten en kregen wandelaars de kans hun voorkeur te laten blijken. Hier en daar kreeg ik al de vraag te horen: “ Waarom zou je jouw gedichten niet bundelen?”  Dit is nu het geval. Niet zomaar!...... Zoon Bart wordt in 2024 50 jaar. Hij liep al 5 marathons en voor zijn 50 jaar wilde hij wat speciaals: de marathon van New York lopen voor het goede doel. Hiervoor verkoos hij Cliniclowns. De marathon van New York wordt gelopen op zondag 3 november 2024. Om te mogen deelnemen, moet hij voor minimum 2000 euro sponsorgeld zorgen . En nu wil ik hem hierbij helpen: de opbrengst van mijn eerste en enige dichtbundel “Gedacht en ….. Gedicht” gaat volledig naar zijn initiatief voor de Cliniclowns. Veel dank gaat naar Julien Timmerman die voor de mooie tekeningen in de bundel zorgde. Benny Vandersteen kreeg de verantwoordelijkheid voor de realisatie van “Gedacht en …. Gedicht”  en zorgde samen met zijn vrouw Elsie, voor het ontwerp van de cover. En wat wil Bart er over kwijt?......  

Bart:” Een marathon, een zot gedacht? Eigenlijk niet. Ik heb er al 5 gelopen.  De laatste was die van Parijs, een 12 tal jaar geleden.  Waarom dan nu terug? In het jaar waarin ik 50 word, wou ik nog eens een marathon lopen.  De 42,195km van New York spreekt tot de verbeelding, dus was mijn keuze snel gemaakt.  Dat ik dit aan een goed doel kan koppelen, maakt het voor mij nog uitdagender.   Waarom gekozen voor Cliniclowns?  Het is een vzw die ,volgens mij, niet de aandacht krijgt die ze verdient en ze krijgen geen subsidies van de overheid.

Eigenlijk is het zo gek nog niet, deze beide initiatieven.  Het is mijn vader die mij de loopmicrobe zo’n 25 jaar geleden heeft gegeven.  Hij had net een ‘start to run’ gedaan voor de 5 km en ging aan de  10 km beginnen.  Ik ben met hem eens mee gaan lopen en zo is alles begonnen. Nu steunt hij mijn marathon van New York door de opbrengst van de verkoop van  zijn dichtbundel aan mij te geven.  Ne dikke merci, Va !”

 

Deze gedichtenbundel wordt op woensdag 5 juni om 19u in de polyvalente zaal van WZC Orelia Ter Beuken(nabij Gemeentehuis Beersel Rondenbosdomein Alsemberg) Beukenbosstraat 9 Alsemberg voorgesteld . Ook de directrice van Clini Clowns, mw Valerie Van Gastel, zal er bij zijn. Kun je hierbij aanwezig zijn, wil dit aub om organisatorische redenen melden. “Gedacht en… Gedicht” zal worden verkocht voor 10 euro. De bundel kan ook worden besteld via hugo.deville46@gmail.com en wordt dan verzonden na storting/overschrijving van  12 euro op rekening : BE85 4364 1158 5106 met vermelding naam, adres en “gedichtenbundel”.

Bart heeft al heel wat gedaan om aan sponsering te geraken zoals een verkoop van bierpakketten en donuts  een voetbaltruitje van Club Brugge geveild en er komt nog een Afterwork aan.  Hij heeft 2 supersponsors, nl Badkamers Manu Demesmaeker en Lixuss Rent. Ook kan men hem steunen door een kleine of grote bijdrage te storten via zijn sponsorpagina. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar, meer info: https://loopvoorcliniclowns.be/event/marathon-new-york-2024/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2024
Hugo Deville Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 20 jun 2024
Hugo Devillé | 18 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024

archief