Weyts kandidaat burgemeester in BEERSEL

C21

Weyts kandidaat burgemeester in BEERSEL

Img_9292
 

 Huidig Vlaams minister Ben Weyts is resoluut kandidaat-burgemeester in Beersel: “Ik ben geboren en getogen in deze gemeente en wil er alles voor geven. Samen met Blauw kunnen we ervoor zorgen dat onze hardwerkende inwoners meer krijgen voor hun geld. Een betere dienstverlening van de gemeente met openingsuren van de loketten buiten de klassieke werkuren maar ook een zwembad, betere sportinfrastructuur, een buurtwinkel in élke deelgemeente en sterkere verenigingen.

N-VA-schepen Elsie De Greef staat op tweede plaats gevolgd door gemeenteraadsvoorzitter Marc Beling. Blauw-schepen Savenberg staat vierde, gevolgd door N-VA-fractieleider Ingrid Verschueren en jong talent Evelien Barbieux. De populaire ex-Alzenbar-cafébaas Didier Paesmans doet mee, net als de Franstalige Christelle De Schepper

Nieuw jong talent wordt naar voor geschoven in de personen van o.a. Kristel Van Steen, Ilka Moons, Kim Debruyn, Kenzo Vandervelde en Laetitia Debognies. 
Voorzitters Joris Verbist (N-VA) en Olivier Lesceu (OpenVLD) duwen de lijst. 
Voor het eerst hebben N-VA en Blauw/OpenVLD afgelopen jaren samen een stempel kunnen drukken op het Beersels bestuur. Ze slaagden er onder meer in om het beleid ter vervlaamsen en de ongebreidelde groei van bouwprojecten te stoppen. “Maar de stempel moet sterker. We willen zwaarder kunnen wegen om te zorgen voor een Vlaams beleid dat méér voorrang geeft voor wie een band heeft met onze gemeente” zegt Weyts. Blauw-schepen Jos Savenberg vult aan: “Onze handelaars en ondernemers moet sterker ondersteund en beloond worden ipv ze te bestraffen met kleine en grote taksen allerhande. Én we zorgen voor meer veiligheid en minder vuiligheid”. 
Weyts: “Beersel is uitgegroeid tot een welvarende gemeente met meer dan 25.000 inwoners. Mensen die veelal hard werken, braaf veel belastingen betalen en daar méér voor mogen terugkrijgen dan vandaag het geval is”.

Daarom schuift N-VA+blauw enkele concrete ambitieuze doelstellingen naar voor. N-VA+blauw enkele concrete ambitieuze doelstellingen naar voor.  

  1. Nadat we de meerderheid van de handelaars en ondernemingen vrijstelden van de belasting op economische bedrijvigheid, moeten we nu verschillende belastingen op ondernemen vervangen, inclusief belasting op reclamepanelen, lichtreclame en de dubbele milieubelasting. We herstellen de verstoorde dialoog met onze handelaars en ondernemingen.

 

  1. We versterken het sociaal weefsel door sterk in te zetten op meer handelszaken en geldautomaten. We willen in elke deelgemeente minstens één buurtwinkel, desnoods door zelf panden ter beschikking te stellen net zoals we doen voor kinderopvang. 

 

  1. We willen niet méér sociale woningen dan het strikt wettelijke en enkel voor wie een band heeft met onze gemeente. Dankzij het decreet Wonen In Eigen Streek kunnen we ook zelf bouwgronden kopen die we met een erfpachtregeling kosteloos ter beschikking stellen aan inwoners van Beersel. 

 

  1. We mobiliseren onze eigen Zilverclub; elke inwoner die de pensioenleeftijd bereikt, wordt uitgenodigd om deel uit te maken van dit Beersels vrijwilligersteam dat tegen een beperkte vergoeding kan inspringen in scholen, sportverenigingen, lokale evenementen enz.. Beersels zilver is goud waard.  

 

  1. De Bib-bus wordt een gemeentehuis op wielen waarbij, op aanvraag, een gemeentelijk ambtenaar documenten of diensten aflevert in de buurt. Minstens één dag per week organiseren een avondopening van de gemeenteloketten waar op afspraak bvb. documenten kunnen worden afgehaald 

 

  1. We gaan voor een zwembad voor Beersel. Al jaren zijn onze scholen afhankelijk van zwembaden in andere gemeenten met alle tekorten en transporten van dien. Met een bescheiden instructiebad kan de gemeente zelf de nood lenigen. De Vlaamse overheid betaalt de helft van de investering en het onderhoud; dit zou dus een haalbare kaart moeten zijn. Ál onze voetbalclubs hebben ook recht op een (extra)synthetisch veld

 

  1. Een (ver)nieuw(d) Jeugdhuis in Lot. Al jaren is het Vraagteken onderkomen. Lot verdient deze injectie in het lokaal verenigingsleven. Ook hiervoor kan Vlaamse overheidssteun het duwtje in de rug geven. De subsidies voor onze verenigingen worden geïndexeerd.

 

  1. Een verbetering van het Winderickxplein moet de betonnen ruimte vergroenen, het winkelen aantrekkelijker maken én een doorgang voor éénrichtings autoverkeer tijdens de spitsuren mogelijk maken. Langsheen de Molenbeek realiseren we een fiets- en wandelpad. 

 

  1. We voeren een streng maar rechtvaardig sociaal beleid: geen Nederlands  = geen OCMW-steun.  

 

  1. We schuiven aan tafel met alle betrokken partners om te komen tot een lokale ruimtebalans met concrete afspraken over het grondaandeel voor wonen, natuur, recreatie, ondernemen en landbouw.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2024
Hugo Deville Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 24 jun 2024

archief