BEERSEL - Alcoholverbruik op jaarmarkten en fuiven wordt aangepakt

C21

BEERSEL - Alcoholverbruik op jaarmarkten en fuiven wordt aangepakt

Editiepajot_beersel_sterek_drank_repro_bart_deville
Repro Bart Devillé

Het college van burgemeester en schepenen heeft in samenspraak met hoofdcommissaris van politie Jozef Koeks beslist het alcoholverbruik op jaarmarkten en fuiven aan te pakken. Burgemeester Hugo Casaer nam een politiebesluit waar in de verbodsbepalingen opgenomen werden….. Deze treden onmiddellijk in werking.

Onverminderd de bepalingen van de hogere overheid is het op het grondgebied van de gemeente Beersel, binnen de perimeter van de jaarmarkten, kermissen, sportevenementen, verboden alcohol van meer dan 20 graden, in zuivere vorm of vermengd met andere voedingsproducten of drinkbare vloeistoffen, te verbuiken of te verkopen voor onmiddellijke consumptie. Deze bepaling is echter niet van toepassing op de verkoop van deze dranken indien deze genuttigd worden bij een maaltijd geserveerd aan tafel in een restaurant, met permanent of tijdelijk karakter.
Hogergenoemde maatregel geldt ook op fuivern of gelijkwaardige activiteiten, al dan niet in open lucht en in de omgeving van de plaats waar dit evenement door gaat.
Horecazaken waaraan een feestzaal voor dergelijke evenementen verbonden is en die voornoemde dranken permanent in hun eigen gelagzaal te koop aanbieden, mogen deze gedurende de volledige duur van het evenement in de aanpalende feestzaal niet verkopen of verdelen en dit zowel in de feestzaal als in de eigen gelagzaal.
Bij vaststelling van overtreding van dit besluit kan de politie de onmiddellijke verwijdering van de stand bevelen. Een en ander zal ook beboet worden met politiestraffen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2009
Hugo Devillé
Repro Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief