BEERSEL - 80 Jaar Gezinsbond Dworp-Huizingen

C21

BEERSEL - 80 Jaar Gezinsbond Dworp-Huizingen

Editiepajot_bart_devill__gezinsbond_bestuur
Bestuur Gezinsbond / foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__gezinsbond_piet_van_cappellen
Voorzitter Piet Van Cappellen / foto Bart Devillé
Editiepajot_bart_devill__gezinsbond_eddy_deknopper
Schepen van Cultuur Eddy Deknopper / foto Bart Devillé
Editiepajot_bart_devill__gezinsbond_eretekens
Ontvangers ven eretekens / foto Bart Devillé
Editiepajot_bart_devill__gezinsbond_ceciliakoor
Sint-Ceciliakoor / foto Bart Devillé
 

Vandaag heet de vereniging “Gezinsbond”, vroeger was het gewoon “den Bond”. Wel, Gezinsbond Dworp-Huizingen bestaat 80 jaar en dit ging niet onopgemerkt voorbij.

Een en ander werd gevierd tijdens het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 oktober. Zaterdag ging de officiële viering door in de Moriaan te Alsemberg met een akademische zitting opgeluisterd door het Ceciliakoor Dworp. Het woord werd o.m.gevoerd door voorzitter Piet Van Cappellen, schepen van cultuur Eddy Deknopper die beklemtoonde dat de Gezinsbond zich zowel inzet voor kleuters, jongeren als volwassenen. Ook wees hij op het belang van Gezinsbond voor de socio-culturele werking in een gemeente. Gewestvoorzitter Jos Haverals betoonde zijn fierheid over beide afdelingen. Eretekens werden nog uitgereikt aan Lisette Debroyer, François Huygh en Piet Van Capellen voor Dworp en voor Huizingen aan Jos Eylenbosch, Karel Goossens en Lydia Lattenist. Zondag 11 oktober werden al de leden van Gezinsbondafdelingen Alsemberg, Beersel, Dworp, Huizingen, Lot en Sint-Genesius-Rode uitgenodigd, eveneens in de Moriaan, voor een gezond ontbijt aan een schappelijke “jubileumprijs”. Na het ontbijt konden de aanwezigen deelnemen aan een begeleide natuurwandeling of zich uitleven aan allerhande volksspelen. Aansluitend kon men dan nog nippen aan een heerlijk aperitiefje.

Voor de afdeling Dworp-Huizingen begon het dus allemaal zowat 80 jaar geleden. Namen van toen bij de “Afdeeling Huyssinghen”: Egide Belsack, J.B.Wauters, Jan B.Degreef, Emile Collée, Gustaaf Wauters, Gustaaf Van Roy en Karel Vekemans. Voor Dworp: E.H.Dupont, M.Van Elst, en E.H.Jacobs of een eerder “geestelijk” bestuur.

Vandaag is de afdeling Dworp-Huizingen, noodgedwongen gemeenschappelijk geworden,  ongetwijfeld één van actiefste van allemaal met een uitgebreid bestuur dat van wanten weet, ieder bestuurslid heeft een eigen verantwoordelijkheid. Maken deel uit van het bestuur: Piet Van Capellen(voorzitter), François Huygh(ondervoorzitter), Machteld Devillé(secretaris), Lisette De Broyer, Johan Devillé, Willem Felis, Leen Feyaerts, Josée Paesmans, Alain Eker, Bert Ceyssens, Helga Vanhamme, Johan Vanden Berghen, Laura Vanholst en wijkverantwoordelijken Andrea Kestemont, Marc Slootmans en Mia Bert, verder ook  Jos Eylenbosch en Gunther Van Heymbeeck. En het moet zijn dat deze actie afdeling in de smaak valt: immers het ledenaantal blijft maar groeien.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief