BEERSEL verkoopt gronden aan mensen met band met de gemeente

C21

BEERSEL verkoopt gronden aan mensen met band met de gemeente

Editiepajot_beersel_ocmw_foto_kos
Foto KOS
 

De OCMW – raad van Beersel besliste bij de verkoop van gronden, na intens overleg met het college, nieuwe verkoopsvoorwaarden te laten gelden. Dit kwam mede tot stand onder impuls van het decreet grond- en pandenbeleid, dat een grotere rol geeft aan de gemeenten voor de realisatie van een sociaal woonaanbod waaraan inburgeringzeisen dienen gesteld te worden.

De burgemeester startte als één van de eerste in de streek, het dekenaal voorziene overleg met alle factoren op de sociale woonmarkt, inbegrepen het OCMW.
Met deze beslissing wil de Berceuse OCMW-raad bewoners van de eigen streek meer kans geven om een bebouwbaar perceel binnen de eigen gemeente te verwerven.
 
De electievoorwaarden waaraan de kandidaat-kopers dienen te voldoen zijn één van de volgende: gedurende ten minste 6 jaar onafgebroken woonachtig zijn geweest in de gemeente of een aangrenzende gemeente ( Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek of Drogenbos ); op datum van de overdracht ten minste halftijds werkzaam zijn in Beersel;
op grond van een zwaarwichtige en langdurige omstandigheid een maatschappelijke, familiale, sociale of economische band met de gemeente hebben opgebouwd.
 
Hierbij komt ook dat de kandidaat-koper niet in het bezit mag zijn van een grond of huis. Indien dit binnen de 6 maanden wordt verkocht, kan zijn bod wel in aanmerking komen.
 
Het perceel wordt toegewezen aan het hoogste bod onder de bieders die beantwoorden aan de selectievoorwaarden.
Binnen de 4 jaar dient een woning gebouwd te worden die winddicht is en gedurende 20 jaar moet men de woning zelf bewonen en mag men deze niet doorverkopen.
 
Begin 2010 verkoopt het OCMW van Beersel 7 gronden in de Wijmenhofstraat en 4 gronden in ’t Geer te Dworp ( Alverdries ) . De verkopen zullen aangekondigd worden in de Rondenboskrant en via de website van het OCMW.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2009
Felix Merckx
Foto KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief