Succesrijke actie van de politiezone BEERSEL

C21

Succesrijke actie van de politiezone BEERSEL

Politie_logo

 

Voor de derde keer deze maand organiseerde de politiezone Beersel een nachtelijke controleactie op het grondgebied van de gemeente Beersel. De voorbije nacht spitste de actie zich toe op de deelgemeente Huizingen. Tijdens de actie werden 74 wagens en 216 personen gecontroleerd. 10 geseinde personen werden onderschept. Aan 5 van deze geseinde personen diende een verval van recht tot sturen betekend te worden, de anderen dienden verhoord te worden inzake zeden, bedreiging, diefstal, flessentrekkerij en opzettelijke beschadigingen. 3 wagens werden getakeld voor niet-verzekering, en/of vervallen technische controle en/of niet-inschrijving. Een ander bestuurder kreeg een Pv omdat zijn technische schouwing reeds meer dan 2 maanden vervallen was. Er werd ook één onmiddellijke inning uitgeschreven voor een niet-slotvast achtergelaten wagen en 1 waarschuwing voor een technisch mankement.

Op gerechtelijk vlak werden heel wat personen die gekend waren voor diverse gerechtelijke feiten gecontroleerd, maar op het ogenblik van de controle kon hen niets ten laste gelegd worden. Op één persoon werd wel een kleine hoeveelheid amfetamines aangetroffen en een andere was in bezit van een verboden wapen.

Naar het einde van de actie toe schoof een wagen voor de ogen van de politie voorbij het rode verkeerslicht op het kruispunt van de Alsembergsesteenweg met de Guido Gezellestraat. Na controle van de bestuurder bleek hij teveel gedronken te hebben en daarenboven rond te rijden met een voorlopig rijbewijs. Op het ogenblik van de controle mocht hij enerzijds niet aan het stuur zitten en diende hij anderzijds vergezeld te zijn van een begeleider. Aangezien de bestuurder beide voorwaarden van het voorlopig rijbewijs niet naleefde, dreigt de rekening hoog op te lopen. Tijdens de actie werden nog vijf andere bestuurders betrapt die bij een ademtest een te hoog alcoholgehalte lieten optekenen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief