BEERSEL - Start eindejaarscampagne alcohol

C21

BEERSEL - Start eindejaarscampagne alcohol

Politie_logo

Niettegenstaande de eindejaarscampagne alcohol pas volgende vrijdag officieel van start gaat, voerde de politie Beersel op 24/11/2009 reeds een eerste controleactie uit. Om de bevolking duidelijk te maken dat er ook overdag een reële pakkakns is, werd de actie overdag georganiseerd. In het verleden was immers al gebleken dat er ook in de voormiddag al geregeld personen rondreden die nog of reeds onder invloed van alcohol waren. In de voormiddag werden 37 bestuurders gecontroleerd en allen lieten  “safe”  als resultaat optekenen. In het begin van de namiddag werden nog eens 32 bestuurders aan een ademtest onderworpen en één controle resulteerde in “A”. Deze persoon kreeg een onmiddellijke inning van 137,5 € en eeen rijverbod van minimum 3 uur.

Tijdens de actie werden ook vier geseinde personen onderschept. Aan drie van hen werd een verval van het recht tot sturen betekend en de andere werd verhoord in een drugdossier. Er werden tevens 30 waarschuwingen uitgeschreven voor technische mankementen aan de wagen of problemen met het rijbewijs. 6 bestuurders kregen een PV voor een vervallen technische schouwing.

Los van deze actie onderschepte de interventieploeg van de politie de voorbije nacht te Alsemberg een wagen waarvan de 17-jarige bestuurder rondreed met een voorlopig rijbewijs, maar zonder begeleider. Bij een fouille werd in de wagen 30 gram cannabis aangetroffen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief