BEERSEL komt Animoro (SINT-GENESIUS-RODE) en minister Bourgeois ter hulp

C21

BEERSEL komt Animoro (SINT-GENESIUS-RODE) en minister Bourgeois ter hulp

Alsemb_oude_colruyt_vestiging
Er zijn heel wat mogelijkheden voor de jeugd in Alsemberg. - Foto Frank Steens
 

Burgemeester Hugo Casaer schreef een brief naar Minister Geert Bourgeois met de vraag om te onderzoeken op welke wijze er een oplossing kan aangeboden worden voor de jeugd van Sint-Genesius-Rode die meer en meer moeilijkheden moeten ondervinden, aangedaan aan het Vlaams Jeugdcentrum Animoro.

Hugo Casaer: “Zoals u intussen al wel zal vernomen hebben ligt dit jeugdgebouw op 200 meter van het centrum van Alsemberg (Beersel) en moet iedereen over Alsemberg om naar dit centrum te gaan (omgeving grote meubelzaak Vastiau-Godeau – Winderickxplein). De gemeente Beersel heeft in Alsemberg een grote Colruytwinkel aangekocht. Deze is gelegen op de grens met Sint-Genesius-Rode, zelf nog geen 200 meter verwijderd van het Winderickxplein en is gelegen naast de middelbare school – humaniora Sint-Victor, het cc de Meent,  centrum Alsemberg en de muziekacademie Orfeus (GO – DKO).

In de geplande ombouwwerken voor dit gebouw (1600 m2) en zeer grote buitenparking is er nog ruimte. Het schepencollege doet de suggestie om na te gaan of hier geen oplossing zou kunnen voor Animoro in een goed uitgebouwd jeugdcentrum. Het gebouw heeft ook reserve voor een polyvalente zaal zoals voor fuiven.”

Volgens Casaer heeft deze lokatie heel wat voordelen.
“Het voordeel voor uw diensten is:

1/ dat er geen gebouw meer moet aangekocht worden – procedure opstalrecht, erfpacht, enz…

2/ dat op vlak van stedenbouw geen moeilijkheden kunnen ontstaan. De BPA-wijziging is reeds goedgekeurd en staat deze bestemming toe.

3/ met de hulp van vzw de Rand zou een bovengemeentelijk initiatief kunnen ontwikkeld worden en opgevolgd mede via Boesdaalhoeve.

4/ de overheid op een bevriend gemeentebestuur kan rekenen. Beersel heeft in het verleden nog projecten ondersteund na overleg met vzw de Rand zoals bvb onze bibliobus die ook Drogenbos bedient.

5/ Er kan snel een oplossing komen.

De Beerselse burgemeester is steeds ter  beschikking voor bespreking.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2009
Marc Sluys
Frank Steens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief