BEERSEL heeft nieuwe huisstijl

C21

BEERSEL heeft nieuwe huisstijl

Editiepajot_bart_devill__nieuwe_huisstijl_beersel
Tevreden met nieuwe huisstijl Beersel / foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__nieuwe_huisstijl_beersel1
Nieuwe huisstijl Beersel mag gezien worden / foto Bart Devillé
Editiepajot_bart_devill__nieuwe_huisstijl_beersel2
Publicaties met nieuwe huisstijl Beersel / foto Bart Devillé
 

De gemeente Beersel heeft een nieuwe huisstijl. De Beerselenaren werden uitgenodigd op een zogenaamd IdentiteitsFEEST in het Domein Rondenbos waar deze nieuwe huisstijl aan hen werd voorgesteld bij een hapje, drankje en een streepje muziek. Ook kregen zij allen een mooie pin met het gemeentelogo opgespeld.

De nieuwe huisstijl zorgt er voor dat de gemeentelijke communicatie volledig in een nieuw kleedje wordt gestoken. Deze huisstijl wordt doorgetrokken in alle communicatie-uitingen van de gemeente van briefpapier over brochures en website tot het wagenpark. De Rondenboskrant, gemeentelijk informatieblad, wordt een magazine en ook gemeentelijke website www.beersel.be werd volledig vernieuwd en herwerkt.  Behalve de gemeentediensten passen ook andere organisaties die met de gemeente Beersel verbonden zijn de nieuwe huisstijl toe.

Schepen voor ICT en ook van financiën, Wim Van Den Neste: “Meer dan een jaar geleden vatten wij het plan op om de gemeentelijke website grondig te verbouwen en onze communicatie naar de burgers aan te passen aan de nieuwe noden en wensen. Na grondig onderzoek en zeer veel denkwerk van zowel het bestuur als de medewerkers van het gemeentebestuur kwamen wij tot de conclusie dat we misschien beter voor een ‘nieuwbouw’ gingen, in plaats van te starten met een verbouwing waarvan wel duidelijk was waar we startten, maar niet waar dit zou eindigen. In de loop van het denkproces kwamen we tot de conclusie dat de tijd rijp was voor een totaal nieuwe huisstijl waarmee we weer jaren verder kunnen. Een investering voor de toekomst.”

Burgemeester Hugo Casaer: “Met een frisse, eigentijdse look wil Beersel zich profileren als een veelzijdige en dynamische gemeente. Het nieuwe logo symboliseert de voornaamste troeven van Beersel. Een groene boom staat voor de mooie natuurlijke omgeving. Een toren in bordeaux symboliseert het rijke patrimonium, met het kasteel van Beersel als uitschieter. Een glas bier in oker-de kleur van geuze- verwijst naar gastronomie en een Bourgondisch talent voor genieten.

De drie cirkels in het logo zijn onderaan open. Dit duidt op de openheid van Beersel, als een gemeente die gastvrij is ten opzichte van bezoekers en andere culturen.”

De grondige identiteitsstudie die moest leiden naar deze nieuwe huisstijl gebeurde door het college samen met het gemeentepersoneel en dit onder de begeleiding van deskundigen van Memori, onderzoekcel van de Katholieke Hogeschool Mechelen en het communicatiebureau MegaLuna.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief