REGIO - Kerstconcert door Stefan Timmermans en Bert Ruymbeek

C21

REGIO - Kerstconcert door Stefan Timmermans en Bert Ruymbeek

Editiepajot_roger_mortelmans_img_muze_meise

Overal in Europa groeit de interesse voor de bijna vergeten muziek en bijhorende instrumenten van vorige generaties. Met pioniers als Wannes Van De Velde, 't Kliekske en Rum, in de jaren zestig volgde eind de negentiger jaren een tweede generatie met Fluxus, Ambrozijn en Laïs.

Sindsdien kan men aan veertien officiële muziekacademies de optie Volksmuziek volgen. Talrijke folkfestivals  ontstonden waar jonge muzikanten uit heel Europa elkaar steeds vaker ontmoeten.

 

Stefan Timmermans (41) en Bert Ruymbeek (27) staan met beide voeten in deze wereld van traditionele muziek.

 

Voor het kerstconcert  in "De Muze" hebben ze vergeten pareltjes uit de rijke schat van ons kerstrepertoire opgediept. Over de grenzen heen hebben ze wereldse melodieën op hun speellijst van het concert gezet. De toeschouwer kan zich laten meevoeren op hemelse volksmuziek.

 

Stefan speelt Vlaamse doedelzak, gaita, schalmei, blokfluit, klarinet en zingt daarbij ook. Bert bespeelt de chromatische accordeon en mondharmonica.

 

Het concert wordt georganiseerd door de Rotary Club Meise-Bouchout en de opbrengst gaat integraal ten voordele van de sociale werken van de Club.

 

Het concert in "De Muze" op zondag 14 december om 11 uur. Inkom 20 Euro

 

In de namiddag komt er om 15 uur een tweede 'GRATIS' concert voorbehouden aan minderbedeelden en mensen met een beperking.

 

Info en verkoop : Etienne Timmermans - 0475/59.44.11

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2014
Hilda Renders
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 31 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mei 2024
Hugo Devillé | 14 mei 2024

archief