REGIO – Wat doen wanneer een bewoner wordt vermist?

C21

REGIO – Wat doen wanneer een bewoner wordt vermist?

Woonzorgcentra_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Woonzirgcentrum_2
Foto's Emile Devogeleer
 

 In het woonzorgcentrum (WZC) Sint-Augustinus in Halle kwam  een delegatie van een tiental woonzorgcentra, OCMW’s en de politiezone Zennevallei samen rond de tafel om oplossingen aan te reiken voor het geval dat een bewoner wordt vermist. 

Zo heeft WZC Sint-Augustinus onlangs een procedure uitgewerkt met concrete acties die ook voorziet in de samenwerking met de politie en afspraken inhoudt over de uitwisseling van informatie.

'Half de jaren 1990 (sinds de affaire Dutroux) bleek toch heel wat fout gelopen rond plotse verdwijningen van personen. Toen is men in actie geschoten met het onderzoeken van mogelijkheden om dezelfde fouten niet nogmaals te maken. Er werden procedures uitgewerkt voor (on)rustwekkende verdwijningen. Nu door de goede samenwerking tussen woonzorgcentra en de lokale politie zouden heel wat verdwijningen sneller en efficiënter opgelost kunnen worden.' korpschef Mark Crispel.

Een duidelijk stappenplan en identificatiefiche helpen de woonzorgcentra en politie op weg naar een plan van aanpak om de vermiste persoon snel terug te vinden. De fiche bevat zeer concrete informatie over de persoon die helpen bij het opsporen van de vermiste, zoals een recente foto, informatie over de laatste verblijfplaats, de vroegere werkplaats, het adres van kinderen, …

Ieder woonzorgcentrum kreeg tijdens deze toelichting zicht op dit duidelijk stappenplan en over wat ze best doen wanneer een bewoner is verdwenen. Het is nu de bedoeling om dit systeem verder uit te rollen en uit te breiden naar alle woonzorgcentra van het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024

archief